Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Bloglottó

Ez az oldal a blog sorsolásos változata. Öt véletlenszerűen kiválasztott cikkünk jelenik meg minden alkalommal. Ha az oldal alján levő lapozót használja az olvasó, mindig újabb öt cikket sorsolunk ki.

Az ebadta eladta

Ők nem tudnak ezzel mit kezdeni, mondták a parkolási önhatóság őrmesterei, amikor a jóember bemutatta a hatóságilag hitelesített, letanúzott, nagypöcsét-ráütött szupervalódi szerződést arról, hogy ő már eladta az autóját – két évvel ezelőtt. Az önhatóságot ez nem érdekli, fizessen. Sőt mi több, ha megvan az új tulajdonos is, annál jobb, akkor fizessen ő is, mind a kettőnek kiküldik a tízezrekről szóló csekkeket a dörgedelmes parancsokkal.
  Tetszik tudni, ha Tulaj1 eladja az autóját Tulaj2-nek, és Tulaj2 nem jelenti be a változást, az csalás. A csalást büntetik. Van egy papír (a szerződés), amivel Tulaj2-t meg lehet találni és rá lehet verni a balhét. Akkor is, ha az autó azóta már Tulaj7 birtokában van. Tulaj2-t megtalálni a parkolási önhatóság érdeke, mert abban a szent pillanatban, hogy Tulaj1 eladta az autót, már nem az ő felelőssége, tehát ő jogszerűen nem fizet, tehát az önhatóság a károsult.
  Ha viszont az önhatóság nem ered Tulaj2 nyomába, hanem valaki máson próbálja behajtani a pénzt, akkor egyrészt bűnpártolást követ el, mert hagyja, hogy Tulaj2 megússza, másrészt csalást, mert olyantól követel pénzt, akiről tudja, hogy nem tartozik neki.
  Az önhatóság vezéregere tehát, aki a híradóban nyilatkozott, legjobban teszi, ha ügyvédet fogad, de nem Tulaj1 ellen, hanem saját védelmére.

»»»»»»

 

Akkor ordítani kell

Novák Tulajdonképpen András megkereste Bangkok tulajdonképpen legforgalmasabb főutcáját, kiállt oda egy erkélyre vagy valami hasonlóra, és elkezdett tulajdonképpen ordítani a kamerába. Ez tulajdonképpen miért jó?
  Egyébként ha már itt tartunk, most Nika György tudósít Brüsszelből, szintén az utcáról. De ő nem ordít, nyugis helyet választott. De akkor sem értem, hogy miért az utcáról. Illetve ezt még csak-csak. Azért az utcáról, mert annyi minden történik Brüsszelben, annyi mindenről kell tudósítani, hogy erre a tudósításra csak két hely között rohantában volt ideje.
  Ez oké. De az miért jó, hogy megy a riporter a minisztériumba, mert ott van az államtitkár, akit meg akar riporterelni, ekkor a titkár fölcihelődik az íróasztal mögül, lecaplat az utcára, a minisztérium kapuja előtt nyilatkozik, aztán riporter balra el, államtitkár fölballag, benyit az ajtaján, sarkon fordul, leballag, másik riporternek nyilatkozik, az balra el, államtitkár fölballag, és lásd mint fent? Szóval ez miért jó? Az iroda nem elég fotogén? Vagy félő, hogy meglátnánk a horgászegyesület plakettjét a falon?
  Sajtótájékoztatókat kivéve mindenkinek le kell ballagni az utcára, ha nyilatkozik. Viszont érdekes módon ha a közlekedési rendőr nyilatkozik, neki nem kell bemenni egy házba, ő is ott nyilatkozik az utcán. Mi ez a nagy vonzerő az utcában?
  Ahol, ugye, forgalom van és ordítani kell.

»»»»»»

 Megint megtaláltam Silenit

Hát hiszen Ninda is két fő részből tevődik össze. Sileninek itt van a második, de ez most másképp. A negatív forma, amibe beleönthetem Silenit és nézhetem, ahogy megszilárdul.
  Itt nem a dal a lényeges, vagyis de, csak ez is másképpen. Igen, az kétségtelen, hogy Liisa Liiva akkoriban (ez a klip elmúlt kéthónapos, ebben a korban szédületes gyorsasággal fejlődnek) nem tudta még kontrollálni a hangját, és inkább üvöltött, mint énekelt, és a színészi képességei… ööö… ne részletezzük a színészi képességeit. Nem érdekes. A dal jó, de ezen a ponton ez sem érdekes. Nekik igen, és ha zenét akarok hallgatni, akkor nekem is, de most az számít, hogy van egy formám, amibe beleönthetem Silenit.
  Alig hat napja tettem közzé, hogy megtaláltam Silenit, de akkor, Josimido Jumi alakjában a pozitív képét fedeztem föl. Ez a negatív kép. Most az a kérdés, hogyan tudjuk összeilleszteni a kettőt, mert ha két felület apró egyenetlenségei nem illenek össze, akkor súrlódás lép föl, és ezt el kellene kerülni. Természetesen a megoldás a csiszolás. Sarokcsiszolóval nem lehet, mert Sileninek jelenleg nincsenek sarkai. Formája sincs, hogy lehetne sarka?
  Külön nehézség, hogy még nagyon sokáig nem nyúlhatok Silenihez. Jelenleg Tuolrénél tartok, még mindig a harmadik fejezetben, nc-17, és hogy Sileni hol léphet majd színre, azt még nagyon sokáig nem tudom megállapítani. Jelenleg semmilyen eszközöm nincs annak kiderítésére, hogy az első rész mekkora terjedelmét fogja felölelni az eseménysornak, és könnyen lehet, hogy az első néhány részt majd be kell emelnem egy olyan objektumba, aminek az elején az áll hatalmas betűkkel, hogy ELSŐ KÖNYV. Már vannak erre mutató jelek, mert ha ugye a csoport történetét három részből tesszük össze (márpedig ez a terv), akkor az első résznek Nindáról kell szólnia, és akkor azt már csak fejezetekre oszthatom. Ha viszont ezt teszem, akkor hogyan fogom át a tervezett időszakot? Ezt még nem tudom, és azt sem, hogy Silenit ebbe már be tudom-e venni. Elvileg nem. Elvileg csak a harmadik szakaszban léphet elő. De nekem őt már most is ismernem kell! Alapítok rá, kalkulálok vele, idézek a műveiből.
  Ezért fontos, hogy Jumi alakjában és most a Sinu moodi videóklipjében megtaláltam, és elkezdhetem kiformálni. Valószínűleg az lesz a módja, hogy ebbe a formába beleöntöm Silenit, aztán óvatosan hozzácsiszolom Jumihoz.
  Hát meglátjuk, mi lesz.
  Ja, mielőtt elfelejtem. Nem Liisát kell nézni. A szüleit!

»»»»»»

 

My Way to Develop Keyboards

Still not published yet, but I’m developing keyboards for two days now and I like it. For future reference, here’s the way I do it on PC. On Android, it will be a bit easier later when you can switch layouts quicker and some bugs fixed, but PC is better for the time being. For a long while, since PC gives a quicker reach to Unicode charts, color pickers, what’s a bit more complicated on Android.
  Ingredients:
  – on PC, a text editor, a Unicode browser, sometimes a color picker and a gradient mixer; the folder storing layouts is shared on the LAN;
  – on Android, Jota+, SyncMe Wireless, Elixir 2 and ES File Explorer.
  And Best’s Keyboard, of course. And another input method, no matter which one, it won’t be used.
  I’ve created a folder called sdcard/_bestboard on Android and defined a sync job to copy the contents of the PC folder into it. Elixir lets me to create a status bar widget containing a shortcut to this job, so I don’t have to go to SyncMe each time, just I press the shortcut.
  I’m always editing bestboard.txt, being this the name the program is currently insisting on. Previously finished layouts are stored by other names.
  When an edit is made on the file, I run the sync job and the file is copied to Android. Then I return to Jota+ and open the keyboard, so I get a status bar button to bring up the list of available input methods. I press it and get the list. I choose another input method. That brings up, I press the same status bar button again and choose Best’s Keyboard. Currently, this is the way to reload the program and force it to process bestboard.txt again: switching to another input method then back. It takes longer to read it here than to do it.
  Here’s a little appetizer, my newest experimental keyboard. It’s still Kinesa, but has as few keys as possible, and covers a large set of characters. The red modifier key turns the previously pressed character to another one; keys wearing punctuation and special characters give only a single character, ones with accented letters yield a series of accented letters, but only the first one is shown. The blue Shift gives uppercase characters and the blue characters written on the grey keys. The green modifier key brings up another layout with numbers and arrows. And there’s a whole key yet unused and black, intended for another modifier.

»»»»»»

 

Kussland

Ugye mindenki előre tudta, hogy mit fog mondani a köztársasági elnök a melegfelvonulás miatt kitörött rendbontásról? Igen, azt mondta. Semmit. Minek is belénk a szövegelés?

(Egyáltalán nem erről jut eszembe, amikor Michael J. Fox felelősségre vonja Michael Douglast, mert ő is egy állampolgár és ebben az országban nemcsak joga, de kötelessége is felelősségre vonni az elnökét! De hát ezt ön is tudja, elnök úr…
  Ja, bocsánat, az egy másik ország, akkor nem szóltam semmit. Én se.)

»»»»»»

 

<< újabb cikkek | korábbi cikkek >>