Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Elírás

Vettem két üveg szamorodnit, betettem a kamrába, a barátaimmal fogjuk majd meginni két hét múlva.
  Másnap, amikor valamiért bementem a kamrába, akkor tűnt fel, hogy három üveg szamorodni van. A feledékenységem rovására írtam, nyilván korábban vettem már egyet és elfelejtettem. Mindegy, elfogy.
  Következő nap azonban már négy üveg szamorodni volt a kamrában. Határozottan emlékeztem, hogy hárman voltak. Gondoltam egyet és lefényképeztem őket.
  Negyedik nap, amikor a képet összehasonlítottam a kamrában levő öt üveg szamorodnival, már nem lehetett tévedés.
  Napokkal később, amikor a kamrában már nyolc üveg szamorodni volt, megtaláltam a blokkot. Elírták. Az állt rajta, hogy két üveg szaporodni.
  Eltettem a blokkot és elkezdtem árulni a szamorodnikat az ismerőseimnek. Naponta négy-öt palackkal elvittek, lett belőle egy kis zsebpénzem. Ez néhány hónapig tartott, az eredeti két palackot megtartottam, a szaporulatot eladtam vagy megittuk a barátaimmal.
  Aztán egyszer csak nem volt több, csak az eredeti két palack állt a kamrában. Elővettem a blokkot. Az írás kifakult, olvashatatlan. Kár. Aligha tudok még egy ilyen hibás blokkot szerezni. Ezen el fogok szamorodni… hopp, itt egy új palack!

»»»»»»

 813 nap

Napi 434 szavas átlaggal elértünk 365 ezer szóig, amiből 12-12 ezer az idézetek és az anyarátus eddig elkészült része. 339 sómirunk van, a tervezett terjedelem 45%-a. A szószámláló szerint már elhagytuk Thackeraytől A Newcome család angol eredetijét, aminek 1996-os kiadása 880 oldalon jelent meg. A mi oldalszámlálónk jóval többet mutat, 1152 kalkulált oldalnál tartunk (A5-ösre tördelve, 42 sorban 65 „n” 11 pontos).
  Ötven év telt el a történetből. Ninda most is úton van, jelenleg egy gáztörpén tartózkodik. Híre a Galaxis egyre nagyobb részét járja be, de őt az érdekli, hogy az év végére megérkezik. Tizenhárom napot kell szinkronba hoznom körülbelül ugyanennyi sómirral, mert a fejezet végére akarom időzíteni.
  Többször előforduló, fontos szám a történetben a 813. Ezért választottam ezt a napot e kis beszámolóra, a munka 813. napját.

»»»»»»

 Egy politikus pályája


  
  Lézeng.
  Hőzöng.
  Lázong.
  Lózung.

»»»»»»

 Öngyilkos leszek, már három évvel ezelőtt


  A Facebooknak több mint három évig tartott rájönni, hogy én instant életveszélyt jelentek önmagamra nézve, és most nagyon aggódik értem. Szegény. Csak egyvalamit nem értek. Ha a képet egy robot nézte meg, akkor honnan tudja, hogy Mathilda mire készül – ha viszont egy ember, akkor hogy nem ismeri föl a filmet?

»»»»»»

 Garázs a söprű fogságában

garazs.jpg
  Jövünk befelé, csukjuk le a garázsajtót. Olyan rendszerű, mint a képen. És nem csukhaszik le. Többször is megpróbáljuk, és nem. Juszcse. Hát odamegyünk megnézni.
  Nem kellett volna.
  A söprű feje belóg a garázsajtó bal vége alá. Azazhogy ki, belülről. Hát megnyomom a gombot, hogy lejjebb gyüjjön és kinyomja onnan. Vagy hogy észlelje, hogy akadályba ütközött és följöjjön. Vagy csináljon akármit. Én oldjam mög helyette?!
  Nyomkodja, préseli a söprüvet, de nem boldogul. Kicsit lejjebb jön, rányom a söprűre, aztán vissza. Kicsit vissza. Baszki, kapu. Ha fölmennél egészen, akkor kivenném azt a kúva söprűt és nem állnánk itt hárman a semennyi fokban!
  Egy darabig kínlódunk, hogy kiszabadíjjuk, aztán belátom, hogy ez nem buli, úgyhogy metszőollót és pillantást ragadok és azzal kezdem darabolni a söprüvet. Szükség takarítóeszközt bont, ugye. Hamarosan cirokszőnyeg borít mindent, de a söprű nem mozdul onnan, nem és nem. A kisajtón át be lehet menni a garázsba, szóval már belülről is támadjuk, a söprű utál minket és nem megy onnan. Továbbra sincsen odakint semennyi fok. Rohadék Celsius.
  Kalapács, feszítővas, fogó, fűrész. Nem segítenek. Eltelik másfél óra, négyen, aztán már öten gyötörjük, a söprű romokban, a garázsajtó se té, se tova.
  Végül előkerül a kúcsa. Mert olyan is van neki. Azzal kézi mozgatásra lehet rávenni, valahogy. Végre sikerül. De ilyen feladatok ellátására azért a jövőben táboroztatni fogok a kertben egy páncélosdandárt. Hárman emelik föl a kaput, mire sikerül kitépni alóla a söprű roncsait. Azt kihajítom a kertbe, egy csomószor föl-le járatom a kaput, hogy lássam, múkodik, és mindent, aminek nyele van, eltakarítunk a közeléből, mostantól söprűre, kerti szerszámra tilalom van a kapu közelében.
  Több mint egy évtizeddel ezelőtt a piacon vettem ezt a söprüvet a piacon egy öreg, fogatlan nénitől. Odamentem és azt mondtam: nekem olyat adjon, amelyik százhússzal tud menni.
  Nevetett és olyat adott.

»»»»»»

 

↞korábbi cikkek

A blog mérete: 1863 cikk, 8 896 697 betű, 1 792 018 szó