Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools






Bokamacera


  Csak így.
  Ugyi: http://lattilad.org/vicky/doku.php/talema/blog/lympho16_-_16-17-18-19
  Mert az OORI VEMO orvosai a röntgenem láttán sokkot kaptak, így ortopédiai kontrollt kértek. S mikor kiejtettem Tanár úr nevét, mint operáló orvosomét, megengedték, hogy ne az intézetben, hanem nála, a János Ortopédiáján nézessem meg a jelen állapotot, s kérjek aktuális véleményt a bot vs mankó, műtét vs nem, boka vs mi_ez kérdésekben.
  Ma a Támogató szolgálat autója 7 körül szedett össze itthon s Krisztát bevittük dolgozni, majd a dugóban araszolva nem is tudom hányra, de egyszer csak ott voltunk a Jánosban. Ők mentek dolgukra én meg az Osztályiroda felé.
  Röntgent vittem, és az új asszisztens -titkárságot hívhatom ilyenkor, mert ott lehet Tanár úrhoz időpontot kapni, ő pedig januárra akart sürgősen betenni, én meg nem hagytam magam, így jokerként bekerültem mára, időpont nélkül...- hitetlenkedve kérdezte, hogy hogyhogy ott vagyok. megnyugtattam, hogy Tanár úr tud rólam, ráérek, kivárom a sorom, amikor lesz rám ideje.
  Így is lett, azt is mondtam, hogy ott a váróban nem tudok leülni, kinn egy tolóágyon ülve -az elég magas- várakozom, meghallom ott is, ha szólítanak, s kimentem. Odaért Magda is, hiszen egyedül, télen -sok cuccal kabáttal etc-, vagy akár évszakfüggetlenül -gyalogos lejutás a buszhoz az ortopédiáról- nem boldogulok. Kávéztam, s kisvártatva be is hívtak. Tanár úr örült a röntgennek, megnézte azt is és a bokámat is, melyet meg is tekergetett, én meg néha sikongattam... Valamint tényleg kikérdezett arról, hogy mi a fontosabb: ha megműt, nem fog fájni, de nem tudok majd bottal járni, hiszen elveszti azt a -eddig 5°-nak, most 10-20°-nak leírt- vertikális mozgást is, amivel a tavaly decemberi takarító műtét óta bír és újra fellép a gereblye-effektus... vagy még nem műt meg, így marad minden ahogy most van, bottal biztosan járok, néha fáj nagyon, de kezelhető ez, s kitoljuk amennyire csak lehet a műtét -alsó ugróízület merevítése is- idejét. Ami egyszer majd elkerülhetetlen lesz, de nem áll fenn mondjuk a csont porózus állapota miatt a bokám összeomlásának veszélye, így most nem segítene a visszamankósítás, csak a fájdalom lenne kevesebb. Az meg, ha mondjuk 15 éves távlatban tekintem, kezelhető. És lám, itt jön az, hogy az első bal csípőprotézis műtét utáni fájdalom, mely talán nem sokkal volt nagyobb ennél, egy kicsit sem volt előremutató. Már ha lehet így súlyozni ezt, de én kénytelen vagyok. Hiszen az, az akkori fájdalom tökéletesen "felesleges" volt s mint kiderült valóban .... ám ez a mérlegemre téve megéri a jelenlétét, hiszen csak akkor múlhatna el, ha lemondanék a botról. Azt meg nem szeretném s ha én választok, ez nekem megéri.
  Tanár úr most is mondta, ha bármi van, menjek azonnal, s ez engem megnyugtat. Mondjuk azt, hogy miképp verekszem át magam a védvonalán, az már az én dolgom, de ahogy eddig is, ezután is megoldom.
  Korán végeztem, így sem már és sem még nem volt fagy -mikor reggel indultunk -6° volt... brrr...-, tehát a lehetőségekhez képest gond nélkül tudtam leereszkedni gyalog az osztálytól a buszig, amivel lementünk a Moszkva térig. Ott beültünk egy McDonalds-ba -ami emeletes, de a rokiwc a földszinten van, mely ugyan zárt s néhány percig eltartott, mire előkerült a kulcsosember, de legalább nem voltak bunkók, mint a múltkor a Móriczon... Onnan már egyenesen az Etelére mentünk, ahol még egy kalandom volt: rutinosan a 9-es kocsiálláshoz zarándokoltam, s utolsó pillanatban vettem észre, hogy nem is onnan megy a buszom-ehhez is kellett Magda, mert ha nincs ott, én most is a 9-esben ácsorgok-... Átsprinteltünk -mert Magda az utolsó pillanatig kísért- a 2-eshez s azt még most sem tudom, hogy innentől mindig-e vagy csak most volt-e ez így... de sebaj. Ennyi kaland kell, na.
  Hazafelé együtt utaztam Orsival, és eltanulta tőlem a "Kopogni..." automatizmusom... ehhh... :)

Holnap relatív szépség, és nagyon kimaradt egy 25. születésnap megünneplésének jegyzete, de ez külön strófát ér, tehát ide ennyi is elég. Most örömködöm a bokafájásomon, ami éppen most is jelez... hiszen csak meg kell vele egyeznem, nincs vele több dolgom.
   Ide többet kavicsként se. S ez nem felkiáltás, hanem tény, mely makacs dolog, ugye.

Nincs másik élet, ez nyugtat meg.

2016.11.15., 16:12
  ~~DISCUSSION~~

boka jános kavics oori talema zenema

bokamacera

Lympho'16 - 16-19Majom megint