Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Politikahiány

Megnéztem a híradó néhány részletét felvételről, elolvastam néhány hírt, nekem ennyi elég is volt a parlament alakuló üléséből. S ezúton értesítem az olvasót, hogy a politikai, főleg belpolitikai cikkek erősen meg fognak ritkulni a LAttilaD.orgon. Ahhoz ugyanis, hogy cikket írjak valamiről, meg kell néznem vagy el kell olvasnom, ezt pedig jórészt mellőzni fogom a közeljövőben.
  Eddig is zavart a hírekből ömlő tömény fasizmus, de onnantól, hogy a parlament nem volt hajlandó saját magát megvédeni Vona hisztérikus jelenetétől, már látom a forgatókönyvet, és a további részletekre nem vagyok kíváncsi.
  A kormány feljelentését majd rendőrök fogják kézbe venni, akik mindenekelőtt megvizsgálják, hogy van-e szabályrendeleti előírás, miszerint tilalmaztatik, hogy valaki ezt a konkrét mellényt viselje konkrétan a parlament üléstermében konkrétan az alakuló ülésen, és ha igen, az vonatkozik-e mentelmi jogot elnyert pártelnökökre, és ha igen, akkor nem lehetne-e valahogy mégis kibújni egy ilyen undi feladat alól, hogy letartóztassuk. Annyira rokonszenves faszi, ő is egyenruhát hord, ő is utálja a cigányokat, ő is imád balhét keverni! (A rendőrök nem ilyenek, csak konkrétan Eősmagyarossy főhadnagy, akinek hogy, hogy nem, pont a kezébe kerül a feljelentés. Ilyen véletlenek létezni szoktanak.) Úgyhogy végül a vádat nagy csörömpöléssel elejtik.
  Aztán majd lesz az, hogy egyszerre vonulnak be links! links! links, rechts, links! az ülésterembe, és a házelnök majd csak hápog, el is nevezzük hápelnöknek, mert ezt se is tilalmazza semmiféle szabályrendeleti előírás. Úgyhogy ezt a vádat is elejtik, ellenőrzik, hogy ripityára tört, összesöprik és kész.
  Aztán majd lesz a többhónapos polémia arról, hogy nem sért-e szabadságjogot a C betűs rendelkezés. Merthogy ugye a törvényben az áll, hogy minden tizedik évét betöltött cigánynak nagy Arial betűtípusú C betűt kell varrnia a ruhája hátára, és egyes vélemények szerint a kormánynak nincs joga ilyet elrendelni. Korrupcióról is susognak, hogy a jogtulajdonos megkent valakit. A polémia végén a kormány közmegelégedésre meghátrál, és onnantól bármilyen betűtípusból fölvarrhatják. Győzött a demokrácia!
  Aztán majd lesz a másik többhónapos polémia a Magas-Tátráról. Merthogy ugye hős csapataink ott megtorpantak, és pont a jelentős idegenforgalmi bevételt hozó Ótátrafüred még mindig szlovák kézen van. Az ellenzék haladéktalanul követeli a dandártábornok lemondatását és pénzügyi átvilágítását, a kormány pedig ordít, hogy az ellenzéki kézben levő negyvenkettedik ezred csak egy hét alatt vette be Kassát, pedig három nap alatt is megtehette volna, és ezzel aránytalanul sok lőszert pazaroltak. Végül a dandártábornokot és a negyvenkettedik ezredest lecsukják, a parlament pedig lelkesen ünnepli a demokrácia újabb győzelmét.
  Aztán akinek szerencséje lesz, az még láthatja, amint kivonszolják őket a parlamentből, és mi elszántan megindulunk Európa felé. Bár én a helyükben nem kérnék belőlünk.

»»»»»»