Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




A nők jövője Szaúd-Arábiában

Csodálatos változásoknak lehet tanúja, aki Szaúd-Arábiában jár és véletlenül rágyújtja a házat egypár diáklányra. Bizony, a fejlődés irama szédületes, és a közeljövő még számos megdöbbentő változással kecsegtet. A LAttilaD.org Szaúdarab Nőjövőkutató Osztálya prognózist állított fel a küszöbön álló újdonságokról.
  1435. A tűzoltók már akkor is kimenthetik a lányokat az égő házból, ha azok testhezálló vagy egyéb módon kihívó öltözéket viselnek.
  1440. A tűzoltók már akkor is kimenthetik a lányokat az égő házból, ha azok csupán alsóneműben vannak.
  1445. A tűzoltók a meztelen lányokat is kimenthetik az égő házból.
  1450. Módosítják az öt évvel korábbi rendelkezés második felét: „de ezért megkövezés jár”. Most már csak a lányokat kell megkövezni, a tűzoltók kegyelmet kapnak.
  1455. A már korábban is igen engedékeny rendelkezéseket tovább enyhítik: már nem kell királyi engedély ahhoz, hogy a tűzoltók kihozzák a meztelen lányokat a házból. Elég a miniszteri engedély.
  1460. Felmerül, hogy az égő házból kihívó vagy semmilyen öltözéket sem viselve kimentett lányokat esetleg nem kellene újra felgyújtani, de a tüntetőknek engedve a kormány visszavonja a tervet.
  1465. Nagyszabású per indul egy hajnali szállodatűz után, amikor a tűzoltók kétszáz lányt mentenek ki többé-kevésbé hiányos öltözékben. Bár még a teljesen meztelen lányoknál is ügyeltek arra, hogy az arcuk szabályosan el legyen takarva, eközben senki nem mondta el a hajnali imát.
  1470. A női tűzoltóknak is engedélyezik, hogy férfiakat mentsenek ki az égő házból, ha el van takarva az arcuk és férfi kísérő van az oldalukon.
  1475. A tíz éve indult perben első fokon ítélet születik: a hajnali imát mentés közben el kell mondani. Ha az imaszőnyeg eközben tüzet fog, államköltségen lehet újat vitetni az égő házba. Az ítéletet közlő egyik lap véletlenül a keresztény időszámítás rövidítését használja az iszlám naptáré helyett. A tévedés miatt újra megszületik Michelangelo Buonarroti és Cesare Borgia.
  1480. Javasolják, hogy a női tűzoltók férfi kísérője tűzoltó is lehessen, mert bonyodalmas volt férfi családtagokat előkeríteni, akik aztán rendre tüzet fogtak az előírásos öltözékben.
  1485. A javaslatot elutasítják, mert a női tűzoltók és az őket kísérő férfi tűzoltók az égő házban mindent elborító füstben ellenőrizetlen körülmények között maradnának kettesben.
  1490. Másodfokú ítélet az imaperben. A mentés közben tüzet fogó imaszőnyegeket a tűzoltóság költségvetéséből kell kicserélni.
  1495. Szigorú törvény jelenik meg a tűzből mentésnél alkalmazandó erkölcsi szabályokról, miután egy tűzoltónő egy vegyiüzem oltásának negyedik napján óvatlanul levette arcáról a védőmaszkot. A törvényt külföldön sokan bírálják, mert túl sok bürokratikus intézkedés nehezíti a mentést, amit mostantól nem lehet a bejelentéstől számított tizedik órán belül megkezdeni.
  1500. Beköszönt a tizenhatodik század. Az ünnepi tűzijátékokban véletlenül kigyullad a királyi palota.

»»»»»»