Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Ghola

Gomba vagyok. Egy cikk miatt beleolvastam a Dűnéről szóló Wikipédia-cikkekbe, és megakadtam. Azt találtam, hogy valahol ebben az egész irdatlan, összeagyonbonyolított gusztustalanságban bekövetkezik, hogy Duncan Idahóból lesz egy ghola, bármit jelentsen is ez, és úgy hívják, hogy Hayt. Csakhogy nálunk is van egy elég fontos szereplő, szindor nevén Ḩaỳŷt Kyòṙayś, szúniul Hait Kirísz. Ha Nindának lenne anyja, ő lenne az.
  Most változtassam meg? Szerintem már nem fog összejönni, hogy annak a gholának változtassák meg a nevét, de én alapjában véve a Dűne folytatásaitól borzasztóan undorodom, csak az első kötetet viselem el, a filozófia miatt, és mert csillagporos. Én nem akarok erre a gholára asszociálni Ninda majdnem anyjáról. De szeretem a nevét. Mi a csücsköt csináljak?

[egy nappal később]

<nózi föl>
  Döntöttem. Marad a neve. Azért bocsánat, ő nemcsak Ámmaít Ídara felesége és majdnem az anyja a legnagyobb embernek a Galaxis történelmében, de saját jogán is elég jelentős valaki, tanít a Hariganszilangén meg úgy egyáltalán. Mit érdekel engem, hogy hívják azt a gholát. Igyon ghokagholát.

»»»»»»