Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools






Lépcsőzet

Képtelenség, hogy a rabszolgáknak jogokat adjunk, hiszen ők nem szabadok. Mi jut eszükbe?!
  (16. század)

Képtelenség, hogy a póroknak jogokat adjunk, hiszen ők nem nemesek. Mi jut eszükbe?!
  (17. század)

Képtelenség, hogy a zsidóknak egyenlő jogokat adjunk, hiszen ők nem keresztények. Az pedig, hogy le akarjanak telepedni a városainkban – de kérem, mi jut eszükbe? Hiszen zsidók! Azok a keresztényeknek vannak fenntartva. Miért nem akarnak mindjárt… mit is… egyetemre járni?!
  (18. század)

Képtelenség, hogy a nőknek egyenlő jogokat adjunk, hiszen nyilvánvalóan nem tudják felfogni a politikai problémákat. Az pedig, hogy tudományokkal akarjanak foglalkozni – de kérem, mi jut eszükbe? Hiszen nők! Az ilyesmi a férfiaknak való. Miért nem akarnak mindjárt… mit is… a levegőbe emelkedni?!
  (19. század)

Képtelenség, hogy a feketéknek egyenlő jogokat adjunk, hiszen nyilvánvalóan nem tudják felfogni a politikai problémákat. Az pedig, hogy a fehér városrészekben akarjanak élni – de kérem, mi jut eszükbe? Hiszen feketék! A fajok elkülönítése nélkül keverék gyerekek születhetnének! Miért nem akarnak mindjárt… mit is… egyetemre járni?!
  (20. század)

Képtelenség, hogy a buziknak egyenlő jogokat adjunk, hiszen akkor már tényleg senki sem marad, akivel szemben gyakorolhatjuk a fensőbbséges leereszkedés élvezetét. Mi jut eszükbe?!
  (21. század)

»»»»»»