Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Óóóóó!!!!!! Erik!!!!


  

Meglepõdtem. Mi több, megdöbbentem.

Ott álltam, a talaj egyenetlensége miatt mankóimon egyensúlyozva s derült égbõl villámcsapásként ért a felismerés, ha én... akkor Õ...

Pedig hát ez természetes, s a hír nem mostani, hiszen májusban, mikor Visegrádon voltam-soha, de soha többet nem megyek oda és senkinek sem ajánlom!!!!- mondta el a hírt az én kislányom, aki tényleg pici és mindig is picike volt -már "széltében", mert "hosszában" meg nem, de a három csillogóan értelmes és gyönyörû lányom között érkezési sorrendben a harmadik, tehát a legkisebb-, hogy nagymama leszek.

Igen, derült égbõl ez is. S csak azért, mert sosem gondoltam magamra nagymamaként. 
De nem tartott tovább pár óránál, mire megtaláltam a bennem élõ nagyit, s onnantól bizony Nagyi vagyok. De nem ez a lényeg.
Sokkal inkább az, hogy megérkezett.
Nem tegnap, mert már öreg legény, hiszen november 25-én, délután 15:28-kor császármetszéssel jött a világra elsõ unokám: Erik. 




Az elsõ kép róla. 2680 g, 51 cm.

Néhány naposan már annál is kisimultabb kép:




Egyszer tudtam ott lenni, akkor reggeltõl késõ délutánig ott voltam a kórházban és közben csináltam annyi fotót amennyit csak bírtam, sõt, egyszer kettesben is maradtunk, hiszen Bertának akkor adták be az ellenanyag injekciót -ami az RH-faktor összeférhetetlensége miatt kell ilyenkor-, s tudta, hogy anyuja ott hagyja, tehát pityeregni kezdett. Én persze rögtön pánikba estem, de egy tizedmásodperc alatt kénytelen voltam rájönni, nincs mese... megfogtam fejecskéjét -éppen a tenyerembe fért- és másik kezem mutatóujját odanyújtottam neki, gondoltam, hátha... és igen!!! Megmarkolta, s közben meséltem neki, hogy én ki vagyok és anyukája mindjárt jön vissza, csak a tesó-projekt miatt kellett most kicsit lelépnie... és legnagyobb csodálkozásomra megnyugodott!!! Ez engem nagymamis büszkeséggel töltött el!
Aztán kiderült, Berta ott állt a terem végében és végignézte e jelenetet, mert meghallotta Erik sírását és kíváncsi volt, most mi lesz... aztán megnyugodva ment az injekciójáért...




Már több mint egy hete otthon vannak, de az legalább olyan messze és legalább olyan elérhetetlen tömegközlekedési anomáliákkal teli távolságban van tõlem, mint a kistarcsai kórház, így oda nem jutok el, így most csak a neten illetve telefonon beszélünk. Igen, Erikkel is beszéltem telefonon!! És a Télapó is járt "nálam":




De visszatérve a poszt elejére, csináltattam egy szívecskés Erik-koszorút és levittem a temetõbe -ehhez is alapítványi segítség kell, õket kértem a "családlátogatásra" is, de ez nem fér bele már idén, még jó, hogy Ercsit bele lehetett szuszakolni- és ahogy kitettem azt a sírra és elmondtam neki, hogy megérkezett az elsõ unokánk, villámcsapásként ért a felismerés, hogy ha én nagymami vagyok, akkor Csaba Nagypapi. 
Ezt a gondolatot nehezen tudtam eltenni agyam helyén, hiszen így addig egyszer sem merült fel e konstelláció bennem. Más minõség... egészen más.

Nagyszülõk lettünk!



  2014-12-12
  ~~DISCUSSION~~
erik nagyi talema

ooooo_erik

Életem elsõ...Iszonyat