Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Beálltam a sorba


  

A globalizáció szürke eminenciása lettem.

Tagore adta meg a végsõ lökést ahhoz, hogy szavakba öntsem nyár óta magammal cipelt titkom. Persze annyira nem volt az, hiszen fûnek-fának, ki szóba állt velem, s hajlandó volt meghallgatni, sõt, továbbmegyek, mikor eszem helyére jutott, elmondtam, de a padomon nem meséltem el egyszer sem. Úgyhogy, itt az ideje, egy vallomás következik.

Nyáron -immáron másodjára- lógattam a lábam, élveztem a tenger közelségét, a valószerûtlen zöld árnyalatokat, a semmittevést Dittelyányomnál, s közben behódoltam a globalizációnak. Pedig nem is voltam ennek tudatában, de nem tagadhatom tovább.
A dokumentációban, a kellõ napon meg is említettem ezt, de bõvebben nem fejtettem ki, s azóta is nyomja lelkem.
Nemrég, az akkor készített két gyönyörûséges és nem elhanyagolhatóan baráti árú, szemüvegem egyikében kicseréltettem a lencséket, fix sötétrõl, fényre sötétedõre, s ahogy kedves, fess fiatalembernek kezébe adtam a gatyába rázandó tárgyat, megjegyezte, hogy:
- Nocsak?! Ez Specsavers szemüveg?
Nem nagyon tudtam hirtelen mit kezdeni a kérdéssel, ezért tán kicsit hebegve-habogva feleltem:
- Az van a tokra írva, gondolom, igen. Mert? Az jelent valamit?
- Hát, jelent. Ez a cég Európában már néhány országra rátelepedett és ahol megjelenik, ott a kis optikusoknak nincs jövõjük. Nem lehet tartani azt az árat, amit diktálnak, annyiért adnak két szemüveget, amin csak ráfizetés van, de õk megtehetik, a kicsiknek ez nem megy. Nem tudnak lépést tartani velük.

Szánom-bánom bûnöm. Ha tudom, sem engedhettem volna meg magamnak, hogy négyszeres áron csináltassak magamnak szemüveget, így kénytelen-kelletlen -s az sem mentség, hogy nem is tudtam róla, de legalább könnyû lélekkel tettem- beálltam a globalisták sorába.



Globalizáció meghatározása. Nekem pontosítanom kellett magamban.



/kép innen/

Vajon mi most hol vagyunk a földgömbön?


  2009-10-26
  ~~DISCUSSION~~
globalizáció szemüveg talema

bealltam_a_sorba

Összeakasztották a bajuszukatKések, kések