Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




A hit nem ópium...


  

Hanem placebo.

Ezt tegnap hallottam Dr. House szájából, s nagyon pontos meghatározásnak tartom.
Én eddig mindig azt mondtam -mióta foglalkoztat ennek a néven nevezése, immáron 8 éve-, hogy a hit egy mankó, amire támaszkodni lehet, ha az ember nem biztos magában.

Ennél sokkal jobb megfogalmazás a placebohatás, hiszen az ópium nagyon is tesz valamit, konkrét kémiai hatást gyakorol az idegrendszerre (ha nem azt és nem oda, hanem emezt és amoda, akkor kéretik úgy érteni, de a lényeg nem az én tárgyi tudatlanságom most -mert az egyértelmû- hanem a példa értelmezése a hit mibenlétére, ugye), míg a placebo "csak" annyit tesz, hogy elindít egy gondolatfolyamot, mely csak annyiban használ, hogy minden háttér nélkül csak és kizárólag az alany belsõ tartalékaiból építkezik. S ez vagy eredményre vezet vagy nem.
Én a "vagy nem"-re szavazok.

Nos, Dr. House engem meggyõzött...

...arról már korábban, hogy jó pasi, meg arról is, hogy igen kekec és ezért érdemes figyelni rá, no meg okos, ami nem elhanyagolható, és most azt is ebbe a sorba illeszthetem, hogy tudja mit beszél.

Már amikor nem a Vicodin szól belõle. :)

S persze ilyenkor felébred a szunnyadó Malacka s aggódva rohangál körbe, kezteit tördelve, s azt kiabálva:

"Ez csak egy film! Ez csak egy film!"



Ja, és kerestem az Ópium, egy elmebeteg nõ naplója címû film lenyomatát a padomon, de nincs meg. Lehet, hogy nem emlékeztem meg róla itt? Hihetetlen. Pedig nagyon jó és számomra fontos film is -ezért is van a fiókban. A honlapját viszont megtaláltam. Az is valami.

....................................

Viszont kerestem valami "hauszos" dolgot is ide, de nem feccöltem bele ellég energiát, ám megtette helyettem kedves velax (ki remélem, sem a "kedves" jelzõt, sem magát a tényt, hogy lenyúlom szerzeményét s közkinccsé teszem a padomon, nem veszi sértésnek), s idelinkelte alább ezt, amit most teljes pompájában beköltöztetek:



Mindenki hazudik. Ezt nem árt, nem elfelejteni.




  2009-10-15
  ~~DISCUSSION~~
dr house hit talema

a_hit_nem_opium

Cici - kabát alatt + kieg.Mazochista vagyok