Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Zokogásban fogok kitörni

Keveset keresnek a minisztériumi osztályvezetők és szakállamtitkárok, ámbár igazából a szakállamnak nincs is titkára. Félmilliós fizetéssel nyelik az éhkoppot, miközben a versenyszférában másfélmilliót is megkereshetnének. Most emelni akarják a fizetésüket.
  Van alternatív javaslatom. Menjenek az osztályvezetők a… versenyszférába. Keressék magukat betegre, én nem sajnálom tőlük. De nemhogy az 530 ezret, még az 53 ezret is sajnálom olyanoktól, akik valamikor a cucilizmus idején kezdték a bürokratapályát, és azóta bebetonozódva semmi egyébbel nem foglalkoznak, mint kérelmeket utasítanak vissza. „Tisztelt minisztérium, a MDCLXVI törvény 999. bekezdése lehetetlen helyzetbe hoz minket, tessék rajtunk segíteni!” „Kérelmét elutasítom a MDCLXVI törvény 999. bekezdése alapján.” „Drága minisztérium, nem kaphatunk teknősbéka-röptetési engedélyt, mert szőkék vagyunk, igazságtalanság!” „Kérelmét elutasítom, mert a CCCXXX törvény 666. bekezdésében felsorolt teknősbékaröptetésiengedély-jogosultak között a szőkék nem szerepelnek.” „Aranyos minisztérium, jaj-jaj-jaj!” „Kérelmét elutasítom, mert a QQZZ törvény milliomodik bekezdése alapján a jaj-jaj-jaj ügyében a minisztérium eljárásköri behatóságának folyományaképpen összeintézkedés megállapíthatóságának eredménye nem kivitelezhető.”
  Menjenek a versenyszférába! Nyalják föl a másfélmilliós fizetést, amíg a cégvezetők rá nem jönnek, hogy ezek az emberek csak ártani tudnak, és ki nem rúgják őket, mert a versenyszférában nincs kecmec. Mi pedig majd elgondolkodunk rajta, hogy ha ezek az emberek nem kellenek a versenyszférában, akkor miért kellenek a büroszférában – és ha nem kellenek a versenyszférában, akkor ugyan mit számít, hogy mennyit kaphatnának ott, amikor úgyse kaphatnak?

Igazságtalan vagyok? Akadnak közöttük abszolúte nagyon tök rendes emberek, és én most ronda vagyok, amiért a rosszak miatt őket is bántom? Oké. Tessék nekem mutatni egy rendes osztályvezetőt vagy bajszomtitkárt, aki segít a minisztériumhoz fordulókon, és visszavonom villámaimat, még Lót osztályvezető feleségének ruhájából se lesz sótartó.

»»»»»»