Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Rakosgatás

Rakosgatok a szövegben, most megint kicsit közelítettem a hosszakat, már csak 199 szónyi különbség van a legrövidebb és a leghosszabb sómirok között, és a szerkesztéshez ugye itt-ott beleolvasok. Amúgy is szoktam, a mindenkori pdf-be renderelt változat itt van az olvasóban, gyakran megnyomom a lapozgatót és eltekerem valahová ötletszerűen, ott elkezdem olvasni. És töpörgök.
  2023 augusztusában a könyv kész lesz. De ez csak annyit jelent, hogy megvan a törzsszöveg, a tervezett 750 sómir – a program csak arra képes, hogy ezt kiszámolja. De hogy mennyi utómunka lesz még, azt nem tudja kiszámítani, és pláne helyettem elvégezni nem.
  Először is az anyarátus. Még alig nyúltam hozzá, de már tizenháromezer szó. Ami akkor lesz nagyon vicces, ha megnézem az anyarátus alján a holistartottam jelzést: na–12. Vagyis tizenkét sómirból jött össze, ami elméletileg azt jelentené, hogy az anyarátus terjedelme megegyezne a regényével – hát ez nyilván nem fog bekövetkezni, ahogy haladok előre, egyre kevesebb új adatot kell följegyeznem az anyarátusba, tehát megjósolhatatlan, hogy az mekkora lesz, tehát az is, hogy milyen ütemben haladnék vele – ha csinálnám. Cs’hát nem csinálom. A nap 24 órából és egy éjszakából áll.
  Aztán a jegyzetapparát. Az is leakadt az nj–14-esnél, miközben én az og–20-nál tartok, pedig nemcsak az íráshoz szeretném teljessé tenni, hanem amikor a regénnyel együtt majd a programot is közreadom, akkor jó lenne, ha ez is ott lenne kompletten.
  És ami a legfontosabb, a sorjázás. Le kell csiszolni az éleket: continuityhibák, tévesztések, akár éppen névtévesztések, kihagyott mozzanatok, minden előfordulhat háromnegyed millió szóban.
  Ha ekkora lesz. Most 451 ezer. Mint mondám, az og–20-nál tartok, vagyis a tizenhetedik fejezet végéhez közeledünk; e pillanatban a többi fejezet 21-30 sómirt számlál, tehát ez nemsokára átlagos méretű lesz. Aztán van még három fejezet, ezzel a tizenhetedikkel együtt még 82 sómir, és kész a második rész.
  Aztán jön a harmadik rész, terv szerint 250 sómir, azaz kb. negyedmillió szó terjedelemben, ugyanakkora lesz, mint az első meg a második. És a címén kívül semmit sem tudok még belőle.

»»»»»»