Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Odassatok, pina, pina!

Van egy hölgyismerősöm, egy nemzetközileg azonosíthatóan nőnemű keresztnévvel. Huszonöt éves. Nyitott egy Facebook-fiókot. Amikor e szavakat írom, kereken négyszáz ismerőse van. Jóval többen jelölték, csak pár tucatnyian közben törölték vagy megszüntették a fiókjukat. A világ minden sarkából érkeznek, szinte kizárólag férfiak, akik a legkülönbözőbb nyelveken próbálnak kommunikálni vele.
  Pedig soha nem jelölt be senkit, soha nem írt semmilyen megnyilvánulást, se az oldalára, se facebookos oldalakra vagy csoportokba, az égvilágon sehová. Nincs fönt az arcképe, semmilyen fényképet nem rakott föl, se egy linket, semmit. Nem válaszol magánüzenetekre. Nem küld képet, amikor kérik. Nem veszi fel a messengeres hívásokat. Semmiféle kommunikációt nem folytat a külvilággal.
  Ugyanis nem létezik. Puszta fikció.
  A fiókot én hoztam létre egy időközben idejétmúlt műszaki probléma megoldására, és soha semmire nem használtam. De egyszer csak, mindössze néhány órával a fiók létrejötte után, valaki bejelölte ismerősnek. Egy férfi. Visszaigazoltam, miért ne? Nem sokkal később már egy csomóan toporogtak a kis piros emberkeikon mögött, és azóta is mindennap jönnek. Van, hogy egytucatnyi új bejelölést találok, amikor bekapcsolom a böngit. És egy csomó magánüzenetet.

A legutóbbi fotót küldött a faszáról. Egyébként egy csomó dögös nő van az ismerősei között, és rajzolt pornó a profilképe. A fotó előtt annyit mondott, hogy biztosan sexy vagyok, küld képet, és küldött. Az arcáról nem, az nem fontos. Talán jobb is. Faszt küldött egyébként más is. Ezeket amúgy följelentem, de nem ütköznek a Facebook közösségi akármijébe.
  Már ketten megkérdezték, hogy milyen kapcsolatot akarok, lazát vagy komolyat-e, de azt nem kérdezték, hogy akarok-e bármiféle kapcsolatot. Vagy netán van-e már. Az egyik pénzt ajánlott, négymilliót, úgyhogy nyilván egy csóró kis nyomoronc, akinek se nője, se pénze.
  Egy úr, aki szexcsetet javasolt, bár semmit az égvilágon nem tud rólam a nőnemű keresztnevemen kívül, civilben amúgy egy legalább hatvanas, lepörhedt öregember, aki néhány kislány fényképét rakta ki a Facebookra, nyilván az unokák.
  Amíg az előző mondatot leírtam, egy másik fazon felhívott videón, amit persze elutasítottam, ez amúgy a sokadik eset. Erre elkezdett pornóképeket küldözgetni. Följelentettem és lekapcsoltam az üzeneteit.
  Vannak, akik napokig mindennap küldtek mosolyt, integető kiskutyát, szívecskéket. De olyan is van, aki elküldte a fényképét, rossz arcú tetkós csávó, na, tetszik-e nekem (hát nem az esetem), mert akkor küld még. Nem feleltem semmit, akkor küldött magáról képet a fürdőkádból, a faszát hab takarja, roppant disztingvált. Nem feleltem semmit, küldött újabb képet, most felöltözve. Nyilván egész gyűjteményem lesz ennek a fazonnak a fényképeiről, mert az ilyen soha nem jön rá, hogy egyszerűen nem kérnek a társaságából.
  Valaki éppen most azt írta, hogy lenne egy kérdése. Mivel választ nem fog kapni, lehet, hogy nem fogom megtudni, mi a kérdés, mert arra vár, hogy „no mongyad”, de hát erre hiába.

És innentől kezdve ez egy kísérlet, hölgyeim és uraim. Szeretnék választ kapni néhány kérdésre.
  1. Vajon mindenkinek, akinek van egy nemzetközileg azonosíthatóan nőnemű keresztneve, elkezdenek ömleni a kéretlen férfiismerősök, akik megállás nélkül öntik a pornót?
  2. Vajon ez életkorfüggő vagy tökmindegy? A tízéves és a kilencvenéves is ezt kapja?
  3. Ez csak facebookos sajátosság vagy ezeknek az életben is minden nő kurva?

Vagy lehet, hogy inkább nem is szeretnék választ kapni ezekre a kérdésekre.
  Arra gondoltam, hátha attól van, hogy rossz társaságba keveredtem. Talán némelyik ismerősömnek az összes ismerőse kurva, és akit az ő ismerőseik között látnak, arról automatikusan föltételezik, hogy ő is kurva. Ezért folytattam a kísérletet: töröltem az ismerőseimet. A kereken négyszázból egy időközben eltűnt, tehát 399 ismerőst egyenként, az utolsó szálig töröltem. Most egyetlen ismerősöm sincs. Titkosítottam a (hamis) születési dátumomat, most már huszonöt éves se vagyok, nincs életkorom. Töröltem az időfolyamon levő két posztot, amiket két ismerős rakott ki, köszönőleg, amiért visszaigazoltam őket.
  És várok.

Utóirat, másnap. Kb. huszonnyolc óra alatt bejelöltek kilencvenhatan.

»»»»»»