Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools






Négyszáznegyvennégy oldal

Most 109 835 szó, rendereltben 745 107 betű, de rájöttem, hogy hát hiszen a szabvány szépirodalmi könyvméret oldalanként harmincöt sor és ötven betű, ezt az osztást a programkám is elvégezheti, hát beletettem. Négyszáznegyvennégy oldal jött ki, mert van benne jó néhány laptörés is, és azokat is hozzáadja. És némileg elbíbelődtem azzal, hogy legyen mód pdf-et csinálni belőle valamivel egyszerűbben, mint az eddigi módszer. Az az volt, hogy csinálok egy renderelést (ezt a programom elvégzi), azt kimentem, levágom a LAttilaD.org fej- és lábléceit a html elejéről-végéről, megnyitom LibreOffice-ban és kimentem pdf-be. Most viszont a renderelést nem kimentem, hanem Sweetie-n nyitom meg az oldalt és átküldöm ebbe a kis programba, ami egész használható kis pdf-et gyárt belőle. A laptöréseket nem lehet megadni neki, és az oldalméret sem a legjobb, de ez még mindig jobb, mint az a kétszáz online pdf-generátor, amiktől sikítva menekül az ember, volt olyan, amelyik tök üres fekete oldalakat gyártott. Persze azt ezzel se lehet megoldani, hogy tényleg harmincöt sor és ötven betű legyen, meg ugye a laptörések is hiányoznak, így 431 oldalra jött ki, szerintem nem rossz, három százalék az eltérés.
  Van egy másik számítási módszerem is, amit a Kissynél vettem föl először: az összehasonlítás. A Kissynél erre a leghosszabb regények Wikioldalát szoktam használni, ennek jelenlegi állása szerint ha most megjelenne, a világ kilencedik leghosszabb regénye lenne, illetve holtversenyben tizedik, mert Mahmúd Daulatabadi Kelidarjáról nincsen egészen pontos adat. Bár ennek a listának a szempontjaival nem vagyok kibékülve, mert például a Harry Potter sincs benne, mivelhogy regényciklus, ami szerintem hülyeség, attól még van neki mérete, éspedig angolul 1 084 170 szó. De van egy listám nekem is, magam kompiláltam a digitáliskönyv-gyűjteményem egy részéből (ebben a Harry Potter néhány kötete van csak benne, külön-külön), eszerint a Kissy jelenleg már hosszabb, mint Friedrich Schiller összegyűjtött műveinek Gutenberg-beli változata (926 517 szó), de rövidebb, mint id. Oliver Wendell Holmes összes művei (981 990 szó).
  Hát a Ninda a listának most már a nyolcvanöt százalékát maga mögé utasította, és pár tucat szóval hosszabb, mint a Háború és béke első könyve magyarul.

»»»»»»