Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Mozgássérült magas autóban

A kormány azt ígéri, hogy üldözni fogja a mozgiparkolók jogosulatlan használóit. A királyi tévé erről készített riportjában Hajagos Andrea akkorát tévedett, ami már az aljas csúsztatás határát súrolja. Rámutatott egy magas építésű mikrobuszra, ami mozgikártyával parkolt, és ezt röffentette:
  „Nézzék csak! Egy ilyen magas ülésről elég nehéz lehet beszállni egy kerekesszékbe.”
  No, akkor most szálljon be a parkolókártya nélküli, alacsony építésű autójába és jöjjön ide. Megmutatjuk neki, hogy lehet beszállni magas építésű ülésről a „kerekesszékbe”. Tényleg nehéz, de ha muszáj, akkor muszáj. Egyébként ha felütné a törvényt, akkor megtudhatná, hogy a kártya használatához nem kell a sofőrnek mozgássérültnek lennie, elég, ha mozgássérült utast szállít. De Hajagos Andrea a szavak elemi jelentésével sincsen tisztában. Tessék az idézett előtti mondata:
  „Ennek az autónak ugyan van mozgássérült parkolási igazolványa, de könnyen lehet, hogy jogosulatlanul használja.”
  Nos, az autó ezt nem teszi. Az autó egy gépezet, egy tárgy, ami nem birtokol és nem használ semmit. Az autónak tulajdonosa van, aki egy ember. Elnézést, ha úgy beszélek, mint egy ötéves gyerekkel, de úgy látom, hogy rászolgál.
  Ez még mindig udvariasabb feltételezés, mint az, hogy szándékosan akar hisztériahangulatot kelteni a mozgássérültek ellen.

»»»»»»