Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Maceratívusz

Azért az persze nem árt, ha az ember mozgati az agyáját, nehogy a végén olyan buta legyen, hogy kinevezik államtitkárnak, de ez azért néha túlzás. Akartam olyat, hogy címkéket tenni a Vicky-oldalakra, de névtérileg szeparálva, mivelhogy különböző könyvekben szeretném ugyanazt a címkét használni, de nem keverve persze össze őket. Állítólag lett volna rá mód, de nekem az nem működött, úgyhogy nekiálltam szétválasztani őket sajátlag. Nincs az az isten, ebben a kódban ember el nem megy, annyira moduláris és hiperszuperül áttekinthető, hogy esélyem nincs áttekinteni. Úgyhogy az lett, hogy non-human-readable címkéket kell használnom, ugyanaz a címke két könyvben elő nem fordulandó. Oké, viszont a címkék megjelennek a címkézett oldalak alján, és ha ott az áll, hogy medvecukor$balalajka​zsírszövet, miközben az oldal egy filmről szól, az nem igazán szép. Tehát lenyomtam a címkék kiírását végző programrészt, az a legkönnyebb, kiölni valamit.
  Annál nehezebb volt a másik dolog. A címkézett oldalakhoz tartozik egy listázóoldal is, ami az adott címkéjű oldalakat fölsoroli. Igen ám, de a saját szája íze szerinti sorrendben, az ékezetes betveket besorolva leghátulra. Ez nekem a legkevésbé sem tetsz, nosza keressük meg, hol lehet máshogyan rendezni. Hát nincs az a szösz. Kalimpál valamit összevissza, ezt varázsol, azt hókuszol, és beállít rendezésnek egy háromjegyű számot. Hogy az mit jelent, ki és hol fogja feldolgozni, annak már nem volt kakaóm utánamenni, inkább akkor rendezzük meg sajátlag, ha tudjuk. A program egy adott pontján ennek a listának létre kell jönni ugye, csak ki kell keresni, hogy hol és hogy hívják. Csöppet nehéz volt, de meglett, adott ponton volt egy tömböm. No, írjunk hozzá saját rendezőrutint és drukkoljunk, hogy utána nem rendezi át még egyszer. Nem rendezte. A rendezőrutin még nem a legjobb, de kicsit kevésbé zsazsálja össze az ékezetes betveket.
  Hanem a harmadik dolgot hiába oldottam meg, sejtem, hogy nem lesz az jó. Egyik könyvünkben sok kép fog szerepelni, amik különböző címkékre jogosultak, egy kép többre is. Van galériaplugin, de az azt tudja, hogy az adott helyön levő képekről galériát mutat, címkékről nem hallott. Nosza, beleírtam a címkekezelést, ulánbátor a rendszer működéséről lilám sincsen, de működik. Csakhogy azzal a másfélszáz képpel, ami eddig föl van címkézve, már érezhetően belassul az oldal betöltése, és még sehol nem van, ezer kép is meglehet, mire a könyv elkészül. Én ugyanis azt csináltam, hogy egy kinyitható elembe beletettem az egyik címke képtárát, következő elembe a második címkéét, és így tovább, így viszont az oldal letöltésével az összes részgalériát benyali, aztán persze lassú. Itt majd mást kell kitalálni, az átalakított plugin jó, az oldal nem jó, amire raktam.

»»»»»»