Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Kamuoldalt megosztani környezetszennyezés

Méghozzá elég durva. Képzelj el harminc mindenbeleblogos linket egymás alatt. Vannak, akik állandóan ezeket bújják, aztán ha megszólalnak, a negró világít a szájukban, mert amilyen szinten ezek butítanak, hát nem csoda, hogy emberek rászavaznak politikusokra, akikről tudják, hogy lopni fognak. Süt belőlük a butaság. Minden egyes cikkük vagy önmagában a legblődebb butaság, vagy tele van rakva alul-felül-elöl-hátul-balra-jobbra-középen a legblődebb butaságokat reklámozó blikkfangokkal. És most ne gyere nekem azzal, hogy pont olyan cikket osztottál meg, ami igaz. Írnak igazat is, kell ahhoz, hogy az odatévedő áldozat hitelt adjon nekik. Elolvas két cikket, ami szemlátomást igaz – teszem azt valódi hírportálokról lopták –, a harmadikat már el fogja hinni.
  A kamuoldalak teljes listáját itt tartják naprakészen, bár igazából nincs rá szükség, a legtöbbet a domainnevéről föl lehet ismerni, Eztmuszájmegnézned, Nehagydkisehogyse, Föltétlenülkattincsál, Idevigyázz, Mekkoranagycsúcs, és így tovább. Ha a nevéről nem, akkor rákattintva a külalakjáról. Valószínűleg az van, hogy Béluskám írt egy szoftvert, amivel tetszőleges számú domainen lehet karbantartani egy sablont és fölrakni rájuk ugyanazt a cikket, szupermodern technikával, teszem azt a Nehogykihagyd hivatkozhat arra, hogy a Fúvazze már megírta, a Fúvazze közölheti, hogy a hír a Nézdmármilyenjópofa hírportálról van, és az összeset ugyanarról a lepörhedt laptopról üzemeltetik egy lekoccadt savanyapusztai szobából.
  Régebben úgy volt, hogy ezek kényszerlájkoldalak voltak, Béluskám lopott egy videót a jutubliról, vagy csak kirakott egy képet, ami úgy nézett ki, mint egy videó kezdőoldala, rajta a kis háromszöggel, és volt egy script, ugye azt is csak egyszer kellett megírni, ami engedte a videót másfél másodpercig, aztán kivágott egy képet, hogy lájkold az oldalunkat, akkor nézheted meg a videót. És ha lájkoltad az oldalukat, akkor egyrészt vagy megnézhetted az amúgy tök érdektelen és a jutublin amúgy is meglevő videót, vagy nem, másrészt viszont a lájk nem a Bakkermilyennagydurranás pont hunak ment, hanem a putyinistáknak vagy jobbikistáknak vagy mit tudom én, kinek, aki éppen fizetett a kényszerlájkoldalnak a lájkokért. Mert aztán ezek bilevek lettek, amiket föl lehetett mutatni, hogy apámfasza, hárommillió lájkolónk van egyedül Celldömölkről. Mert ugye lájkolták a Behalokmilyencsúcs pont hut, a Leesikazállad pont hut, a Tökfasza pont hut, az Őrületmilyenbaró pont hut, és így tovább. A kényszerlájkoldalakat a Facebook letiltotta, ez most már nincsen. Másképpen fognak palimadarat. Azt muszáj megfogni, mert a megrendelők már kifizették a százmillió megjelenést a csodaszerreklámjuknak.
  Mármost az agyad a tied. Az egyik drogozik, a másik politizál, a harmadik tudásfainfózik, a negyedik ránéz az előző háromra és inkább fölakasztja magát, mindenki azt csinálja az életével, amit akar. Egy bibi van. Amikor ezeket nemcsak olvasod, hanem meg is osztod, akkor az ismerőseid levonnak egy következtetést az értelmi szintedről. Alább száll a hiteled a körükben. Ha nem tervezed, hogy záros határidőn belül végleg távozol a Facebookról, illetve akkor is, ha igen, viszont vannak ismerőseid a valódi világban, akkor javaslom, hogy szorítsd össze a fogad és állj ellen a kísértésnek, hogy ezeket megoszd.
  Jó pár hónapja be- és kijelentettem, hogy aki három darab kamuoldalcikket megoszt, annak lekapcsolom a követését. Aztán ezt elég hamar le kellett szállítanom egy darabra, mert a kamucikkek nem csökkentek, vagy csak minimálisan. Úgyhogy éntőlem akkor már szennyezheted a környezetedet, én nem látom. Mások esetleg igen. Ha látják, akkor esetleg levonják a következtetést, hogy neked el lehet adni valódi aranyrögöt műanyagból, be lehet hozzád esni azzal, hogy a kisunokád bajba került külföldön és azonnal vinni kell neki százezer forintot, lehet nálad házkutatást tartani az otthoni nyomtatón csinált rendőrigazolvánnyal és elvinni a családi ékszereket – ha pedig ők is lekapcsolják a követésedet, akkor nem fogják látni mindazt, amit egyébként megosztasz. Elveszett a kiskutyád, beteg a gyerek és ötlet kellene, vagy csak láttál egy klassz videót, megosztod – én már nem látom, és ha sokat kamuzol, mások se fogják látni. A juhászbojtár is hiába kiáltott farkast, egy idő után rá se hederítettek.
  Ja, és légyszi, tedd meg, hogy nem engem baszol le, amiért szóltam. Azt olvasol, amit akarsz. Csak a környezetedet ne szennyezd.

(A cikkben említett oldalakat a .hu alatt ellenőriztem, a cikk írásakor nem léteztek.)

»»»»»»