Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Durvatika

„A bíróság szerint ezek a kijelentések annyira durvák, hogy nemcsak a jó ízlés, hanem a véleménynyilvánítás határain is túlmennek.”

Ahh-ha. Tehát ahogy kijelentésileg durvulok, a határok ebben a sorrendben következnek. Először jön a jó ízlés határa, és csak aztán a véleménynyilvánításé. Végre megértettem, miért működnek még mindig pártok ebben az országban. Mert a véleménynyilvánítás határa csak a jó ízlésé után következik!
  Viszont pillanat, akkor vigyük tovább ezt a gondolatmenetet. Tegyük fel, hogy fölcseréljük a határokat. Hogy ezt technikailag miképp lehet, nem tudom, de képzeljük el. Ahogy tehát kijelentésileg durvulok, először jön a véleménynyilvánítás határa, és csak azután a jóízlésé. Mi történne?
  Először is ugye megszűnnének a pártok. Ez már önmagában megérné, de akkor ott van az a rengeteg munkanélküli politikus, aki nem ért semmihez, dolgozni nem szeret, oka van, hogy miért lett politikus, oka van, hogy miért jár értekezletekre, oka van, hogy miért nem fogja a lapátot vagy a kalapácsot, oka van gó. Külföldön ezeket nem fogadják be, inkább ők maguk is elmenekülnének, ha ezek odamennek, tehát itt maradnak a nyakunkon. Továbbra is mi etetjük minket, legfeljebb mostantól kevesebbe kerülnek.
  Szerintem indítsunk nekik izlandi nyelvtanfolyamot. Mire megtanulják végigmondani, hogy ég er ungverjalandi stjórnmálamaður, már képesek lesznek emberi nyelven kommunikálni. Izlandiul azt sehogyan se mondják, hogy önök rohadék nemzetvesztő hazaárulók, valamennyiüket föl kellene lógatni, azonnal takarodjanak vissza Feröerre. Azt mondják helyette, hogy ezzel nem értek egyet.
  Másodszor viszont, ami sokkal nagyobb probléma, teljesen megszűnne az on- és offline, képes, hangos, nyomtatott, mindenféle napisajtó. Azért probléma, mert ennyi embert nem tudunk megtanítani izlandiul, ennyien maguk az izlandiak sincsenek, ráadásul ha ezek akkor elkezdenének izlandiul újságot, tévét, rádiót, hírportálokat csinálni, abból mi nem értenénk egy árva kukkot se. Nekünk nem kell megtanulnunk izlandiul. Amíg csak a politikusok beszéltek izlandiul, nem volt probléma, eddig túlságosan is jól értettük őket, náluk direkt jól jött egy kis felüdülés.

»»»»»»