Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Dolgozott a programozó

A LAttilaD.org Programozó, Sikoltozó és Káromkodó Főosztálya büszkén jelenti be kétnapos munkájának eredményét, abban a biztos meggyőződésben, hogy dugig van hibával.

1. A Vickyre való áttérés óta, azaz két éve egyfolytában esedékes harcot végre megvívtuk, és a javarészt kilenc-tíz éves kínai blogcikkek megint eredeti minőségükben olvashatók. Itt a teljes listájuk. Helyesen jelennek meg a szövegbeli fehér írásjegyek és kedvenc színes táblácskáink is. A blogkönyv ugyan félbemaradt, előbb a sok-sok betegség és egyéb küzdelem miatt, aztán mert Krisz nélkül már nem volt ugyanaz, de ami megvan belőle, az most már úgy néz ki, ahogy ki kell néznie.

2. Kisebb csinosítást végeztünk a blogcikkek láblécén, amiből az olvasó főként azt látja, hogy most már az is oda van írva, hogy hány éve, hónapja, napja íródott egy mű. De a belső szerkezete többet változott.

3. Elkészült a blog Igazi Gyors Keresője. Mindig is zavart, hogy ha valahol linkelni, idézni szeretnék egy cikket, aminek nem emlékszem a pontos címére, akkor le kell tölteni az egész címkefát, ami elég lassú, abban megkeresni valamelyik rá utaló címkét, nemritkán még külön keresgélni a címkével megjelölt cikkek között, sokszor egy csomó cikkek megnézni, mire megtalálom, amit keresek, sőt olyan is volt, hogy a saját gépemen levő példányban kellett utánavadászni egy-egy homályosan rémlő részletnek. Hát mostantól hátha lehet ennél gyorsabban és kényelmesebben is. A böngibe beírt URL segítségével. Mindig úgy kezdődik, hogy lattilad.org/

 • Ha a törtvonal után beírjuk egy blogcikk címét, az megjelenik. Nem kell a vicky/doku.php/blog/ süketelés. A kis- és nagybetűket, ékezetes vagy ékezetlen betűket egyaránt elfogadja, és írhatunk szóközt, ahol szóköz kell. (Ez a weben amúgy tilos, a szóköz a cím végét jelentené, de amikor a böngi címdobozába írunk, akkor igenis szabad, itt nálunk legalábbis.) Ha tehát ezt írom:
  lattilad.org/tehénfar és lósegg – akkor megjelenik a cikk.
  Amint látható, itt a blog szövegében is működik.
 • És nem kell az egész címet beírni. Elég egyetlen szó vagy még kevesebb. Ha a / jel után álló szövegnek csak egy blogcikk címe felel meg, akkor az megjelenik. Ha többé, akkor listát kapunk róluk:
  lattilad.org/medve
  De ez regexpes keresés ám!
  lattilad.org/c[ae]
 • Ha a / jel után még egy :-ot is írunk, aztán a szöveget, az a teljesszövegű keresés.
  lattilad.org/:medve
  Érdemes összehasonlítani, mennyivel több cikket ad így, mint kettőspont nélkül, mert azok is jönnek, amiknek nem a címében van a medve.
  Persze ez is regexpes.
  lattilad.org/:bille(ntyű)?zet
  A listában megjelenő cikkek közül például A képernyőm nem tartalmazza azt a szót, hogy billentyűzet, csak billezet van benne.
 • Ha a / jel után > jelet teszünk, az a címkekeresés.
  lattilad.org/>lett
  A listában egy címkére kattintva megkapjuk az adott címkéhez tartozó cikkek listáját.
  Ez is regexpes:
  lattilad.org/>(sándor)|(józsef)
  Ez kiad mindenkit, akit Sándornak vagy Józsefnek hívnak.

3. A címke szerinti listák mostantól időrendben vannak, ami logikusabb, mint a gépies ábécérend.

»»»»»»