Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
A veszélytelen Polgár

Az ügyészség bejelentette, hogy Polgár Géza tette nem veszélyes a társadalomra.
  Lássuk, mi volt Polgár Géza társadalomra veszélytelen tette. Utánajárt, hol lehet pénzért mozgássérült-parkolóengedélyt venni: vagyis bűnözőket kutatott fel. Ennek során azt kockáztatta, hogy valaki felismeri mint újságírót és megveri, avagy hogy utólag támadja meg valaki, akit miatta fognak fülön, avagy hogy egy arra járó vétlen polgár rájön, hogy ő mit művel, és följelenti. Ezek nyilvánvalóak voltak. Az nem volt nyilvánvaló, de mint utólag kiderült, azt is kockáztatta, hogy amikor mint becsületes polgár feljelentést tesz, akkor letartóztatják, rabosítják, aztán esetleg úgy ítélik meg, hogy veszélyes volt a társadalomra és börtönbe csukják.
  Valamivel több volt a rizikója a dologra, mint egy rendőrnek. Neki nincs fegyvere, de még egy igazolványa se, amit végszükség esetén elővehet és onnantól senki se szegülhet ellene többé.
  A rendőrnek valamivel könnyebb a dolga, de most már tudom, hogy neki is van rá rizikója. Eddig csak arról tudtam, hogy esetleg a bűnözők lelövik. De most már tudom, hogy miután a rendőr élete kockáztatásával elcsípi a bűnözőket, akik csempészett autókba rejtett elrabolt szűzleányok zsebeiben vitték országról országra azt a kábítószert, amelyet politikai bérgyilkosságok fizetségéért kaptak és másolt programokkal tartottak nyilván – szóval miután a rendőr ezeket élete kockáztatásával elcsípi, bíróság elé kerülnek és fejenként kétszázszoros életfogytiglant kapnak, a rendőrnek még át kell esnie egy ügyészségi vizsgálaton, ahol kiderítik, hogy az ő tette veszélyes-e a társadalomra.
  Ezért nem mentem én rendőrnek. Gyáva vagyok hozzá, mi tagadás. Nem mernék úgy mászkálni, hogy bármelyik sarkon szembejöhet egy gépfegyver – vagy ami rosszabb, egy szigorú arcú ügyész!

»»»»»»