Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Por no!

Megint fel vagyunk iszonyodva, jelentem. A tévénéző eddig úgy ismerte az ORTT nevű intézményt, mint amelynek szokása fekete képernyőn fehér felirattal szívatni őt, amikor végre leülne tévénézni, mert a csatorna három évvel korábban megszegett egy szabályt, és ezért ő, a néző, most nem nézheti a tévét. (A csatornák erre még rátesznek egy lapáttal, lásd itt.) No, szóval ez az orötötö most kitalálta, hogy ebben az országban márpedig szét lesznek a testrészek válogatva, mint a hentesüzletben, karajt mutatunk, farhátat nem mutatunk, felsált csak előfizetőknek, tarját még azoknak se. Mert az orötötö másodállásban ERTT is, Erkölcsös Rendet a Tévénéző Taknyosoknak, és ő majd megmondja a tutit, hogy mit nézhet a tévében a polgár, mit a polgár fia, mit a polgár lánya, az már végképp semmit, legfeljebb csadorban. Úgyhogy van negyedik kategória meg ötödik kategória, aszerint, hogy felnőtteknek szóló erotikus, vagy kizárólagos célja a néző szexuális izgalomba hozása, de vannak ám pornójogászok is, akik szerint a nemiszervek igenis akkorák. Szerintem is. Még annál is nagyobbak.
  Dicséretes, hogy az orötötö a ratata eszközével is megvédi fejlődetlen serdülönceink csírádzó agykezdeményét annak megismerésétől, hogy az embernek nyaktól lefelé is vannak testrészei, nehogy má valahogy megtuggya a rohadék, és mire felnő, direkte BASZNI fog, és nem hal ki az emberiség. Fuj. Csak dicséret illeti az oratatát, hogy megpróbál minket megvédeni ettől. Dicsértessék!

De van ám cifrábbabb is: rá lett dörögve a Filmmúzeumra, amiért a Monty Python egy darab epizódját korhatárkarika nélkül vetítette, holott irracionálisan magas a leszakadóvégtag-tartalma és irreálisan fröcsköl a vér. „Irtóztató, irtóztató, ó, irtóztató!!!” Elképzelem szegény kis göndör fürtű csimotákat, amint vidáman üldögélnek harminckét estén át a tévé előtt és hahotáznak Monty Pythonék falrengető poénjain, ám amikor eljön a harmincharmadik este, a vérek leszakadnak és a végtagok ömlenek, a göndöröknek torkukon akad a kacaj, rémült tekintettel merednek a képernyőre (különösen az alsó sarkára, ahonnan, ó borzalom atyja, hiányzik a karika!) – és mire a harmincnegyedik este elkövetkeznék, szegény árvák mindörökre törpék és szellemi fogyatékosok maradtak. Bezzeg ha ott lett volna a karika, a gyermeki ártatlanság fölkent védelmezője, a sárga karika a fehér tizenkettessel, amelynek láttán minden tizenkét éven aluli gyermek ráveti magát a távirányítóra és addig nyomogat, amíg olyan műsort nem talál, ahol karika nincsen – ilyen műsor hiányában pedig áramtalanítja a képmutató készüléket és visszavonul szeparéjába, hol átadja magát a neki való szórakozásnak, leülvén olvasni Jókai gyöngy szavait –; ha tehát ott lett volna a karika, a gyermeklélek mentőöve… De nem volt ott! Kyrie eleison!

»»»»»»