Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


A könyvesboltból kitiltott író

Biztos bennem van a hiba, amiért nehezen viselem, ha pofátlankodnak egy íróval. De sok másféle pofátlankodást is nehezen viselek. Mindazonáltal amikor a képen látható üzenetváltást olvastam, csak annyit tettem szóvá, hogy milyen érdekes, amikor „nem kultúrált” viselkedést kérnek számon olyanok, akik még a szótárban se nézték meg, hogy írják azt a szót, hogy kulturált. Válaszul nem azt kaptam, hogy hoppá, bocsika, igazad van, hanem: „Tévedni emberi dolog, ahogy a kedves Nógrádi Gábor is tévedett.” Erre kicsit összeráncoltam a homlokomat, számolgattam kissé, és megjegyeztem: ezek szerint bizonyára tévedés volt a kis közleményben olvasható többi hat helyesírási hiba is.
  A válasz az a fajta volt, amit a legkevésbé csípek. Az már a pofátlanság sokkal magasabb foka. A Lap-X Könyvesbolt törölte hozzászólásaimat és kitiltott az oldaláról.

Régi olvasóink tudják, mi ennek a következménye. Kiplakátolás a LAttilaD.orgon és végleges haragszomrád. A könyvesbolt, aminek a Facebookon 301 kedvelője van, hét helyesírási hiba miatt kitiltott egy regényírót az oldaláról.
  A veszteség látszólag minimális. Természetesen ezek után soha nem jöhet számításba, hogy vásároljak náluk, ámbár van online üzletük is, de ez nem nagy veszteség, hiszen eddig se vásároltam náluk. Most hallottam róluk először. Magától értetődően ezek után ügyelni fogok arra, hogy ha valamit publikálok nyomtatásban, abból a Lap-X Könyvesboltba véletlenül se kerüljön példány, de szerintem nekik ez sem egy veszteség. Anyagilag semmiképpen. Amíg nem keresik náluk valamelyik könyvemet.
  Sajnos kénytelen vagyok a dolog fogyasztóvédelmi oldalát is tekinteni és óva inteni olvasóimat ettől a helytől, online, offline, akárhogy. Aki így reagál arra, hogy észrevették a szövegében a helyesírási hibákat, arról nem szeretném tudni, hogyan reagál egy esetleges vásárlói panaszra.

»»»»»»