Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools






Tökéletes - metaszandál


  Tényleg. Tényleg tökéletes.
  Akkor miért is érzem kicsit keserűnek a szám ízét?

Az ugye tudott, hogy a jelen rezsimben hol van a helyünk. Úgy általában a nem naracscsinovnyikoknak is, persze, de a valamiért kirekesztett csoporttagoknak pláne, így nekünk, rokkantaknak például. Tehát ezt -most- nem fejtegetem, sokszor megtettem s fogom is még, ha nem lesz tankönyv-fejezet belőle...
  Most csak egy részletet említek, mely azok közé tartozik, melyek létezéséről sem kell, sőt, jobb ha így van, tudni az embernek. Mert ha erről nem tud, az azt jelenti, nem érintett benne, s ez így van jól. Tehát: a jelen szabályozás szerint az OEP -bár a mostani újabb kormányzati lopás minisztériumi összevonás tán, már tán önállóan ez nem is létezik, csak kapott egy csokor narancscsinovnyikot e téma is- által támogatva évente egy pár cipő jár egy nyomoréknak.

Oszt jónapot!

Nos, tekintetes bíróság, ez kérem, azt jelenti, hogy mondjuk az évszakok váltakozása, az időjárás viszontagságai, netán az év közbeni állapotváltozás -igen, ez is tapasztalat, ha év közben kalapálnak a lábadon, s ettől nem jó az azévi cipő, akkor sem- sem teszi indokolttá -vagyis de, csak engedélyezetté_nem- a költségvetési támogatást. És akkor még arról sem beszéltem, hogy ugye barna, netán fekete, vagy egyéb kikiricsszín... utttyankérem... Szóval, évente egy pár támogatott, melyet spec cipész az én lábamra készít. S amely a folyamatos használattól ki is múlik az év végére -mely nem naptári ciklust, hanem recipétől recipéig terjedő időszakot takar, ugye...-, tehát esély sincs rá, hogy esetleg egyik évben télit vagy netán papucsot* csináltassak.
  De lám, minden gyógytornászok leggyógytornászabbika, Edit,pontosabban Edit jézuskája megajándékozott engem tavaly karácsonykor első bélelt rokicipőm célzott lehetőségével. (http://lattilad.org/vicky/doku.php/talema/blog/talptalanul_kezdve_erikkel_folytatva?s[]=t%C3%A9li)
  Ennek folyománya, hogy -felmentve ezzel néhány hónapnyi munka alól-, megkímélve a_cipőmet, elérkezett a lehetőség, így ÚjÉletem 15. évében, ne a soros fekete, magasszárú, korcsolyapántos, mélyen nyitott, jobb: 35,5 bal:38 méret, valamint jobb saroknál 2cm-rel, lábujjaknál 0,5cm-rel megemelt talpú cipőmet, hanem *ot csináltassak.
  Ja, gondoltam én. Elején vázoltam a narancsjelen lopási mechanizmust, de ez a részlet tulajdonképpen nem is mostani. Hiszen már a Gyurcsány vezette kormány sem értette minek a nyomoréknak cipő... (Ez hosszú, de itt szóba hoztuk:

), s papucsot meg egyáltalán nem lehet felíratni.

Hogy miért fontos ez? Ha nem érted, elmondom.
  Egyik lábam rövidebb, ugye, s a rövidebben még a bokám is merev, de pláne lóg -lóláb állás a neve ennek a deformitásnak- a lábfejem. Ujjaim merevítettek. Tehát, képzelj el egy egyszerű helyzetet: éjszaka van, felriadsz, ki kék szaladni a fürdőbe...
  Ám, nem tudsz járni mezítláb... ezt is vedd hozzá!!! Ecseteltem mit tehetsz... vagy belebújsz a magasszárú, korcsolyapántos -amúgy, ha nincs bekötve nagyon mélyen nyitott- cipődbe.

Elképzelted? Ugye milyen tökéletes??
  Ja, és kiértél a mosdóba?
  .............

Szóval, idén, hogy Edittől megkaptam a lehetőséget, az idei cipőmet papuccsá metamorfáltam. Gondoltam, azt íratok fel. A recipén "erősen deformált láb" és egyebek vannak, tehát a cipő milyensége nem szerepel, így gondoltam, nem lesz baj.
  Aha. Papucsot nem dotálnak.
  Ezért szandált csináltattam -19.780 HUF, a támogatással-, és itthon levágtam a pántjait.

20160701_papucs_3.jpg

Átlényegülve:

20160705_papucs_4.jpg

Vagyis tökéletes a rendszer. Igen.

2016.07.05., 10:54
  ~~DISCUSSION~~

oep papucs rokiság talema

tokeletes_-_metaszandal

Felülvizsga - "Tényleg jogos!"Sonka és keresztrejtvény