Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Mit érdemel...


  

… az a bûnös, aki minden bajnak okozója?

Nézem a Parlament plenáris ülését –igen, ilyen mazochista vagyok- ahol most zajlik az azonnali kérdések órája. Melyben a képviselõk, a ring mindkét sarkából, kérdéseket intézhetnek a hatalom gyakorlói felé, s azok pedig válaszolnak ezekre.

Tehát ezt hallgatom, sorjáznak is a felvetések, melyek teljesen más témákban, szinte a teljes gazdaságot felölelve fogalmazódnak meg, az azokra adott válaszok viszont mintha egy szakkönyv bebiflázott passzusai lennének, hisz mindegyik ugyanazzal kezdõdik.

- Sajnos olyan gazdaságot örökölt a választók felhatalmazásával megerõsített nemzeti együttmûködés kormánya, ami minden tekintetben lelopott, szétrabolt, átláthatatlan rendszer. Mi –a nemzeti együttmûködés kormánya- mindent megteszünk, hogy megtegyük amire a választók egyértelmûen leadták voksukat, de kis türelmet kérünk, mert egyelõre egy szétrabolt
gazdaság romjait próbáljuk eltakarítani. S aztán jöhet az építkezés. De addig csak a feketeleves jut, de mi mindent megteszünk, de be kell látniuk, ilyen szétrabolt gazdaságban nem lehet csodát tenni ennyi idõ alatt.

Persze ez a passzus nem szó szerint veendõ, de egyes mondatai, vagy több mondat is ebbõl, rendre elhangzik.
Ez nekem nem mást jelent, mint hárítást.
(De rendben, mondtam, bízom bennük, hogy a hazámat nem cseszik szét.)

Ám egy dolog –vagy kettõ- mégis eszembe jutott.
Ha egy gyereknek folyamatosan azt hajtogatják, hogy „te buta vagy, semmirekellõ, szófogadatlan, ostoba”, az elõbb-utóbb igazzá is válik, mert az akire ezt mondják, el is hiszi magáról.

De ettõl az ezt szajkózó nem lesz jó ember. Azért ezt ne feledjük.

A másik pedig az, hogy ha ugyanazt ezer meg ezer alkalommal mondják, egy idõ után súlyát veszti. Hiszen már mindennek –most például konkrétan az útfelújítások leállítására mondták ezt az imént- ez az oka. Legyen az bármilyen kérdés, mert már úgy tûnik, a kérdésfelvetés nem is érdekes, hiszen minden, de minden baj ott lapul az elõzõ kormányzás tarsolyában. (Ez így nem jó mondat?? Pedig a fejemben még jónak tûnt…)


 

/Mutogató, innen, ni/

Szóval ez nekem –miközben nem vitatom, hogy nyilván vannak hibák, sõt, bûnök is, melyeket orvosolni, büntetni kell- konkrétan bûnbakképzésnek tûnik.
Türelmes vagyok. Idõm, mint a tenger. De mégis meddig kell várni, kedves nemzeti együttmûködés kormánya, hogy valami sikerüljön, vagy neaggyég, ha mégsem sikerül, az hangozzon el, hogy ja kérem, ezt elbasztuk!?




Most beszél mindenki Viktora… jaj, nem is, csak a nemzeti oldal Viktora… azt mondja, „Vegye mindenki tudomásul, hogy eltékozoltunk 8 évet!” Szóval, hogy tetszik mondani??  Vagyis akkor, aki 8 illetve 4 éve nem a fideszre szavazott, hanem az akkor hatalmat kapó kormányra, azok tehetnek mindenrõl? Kollektív bûnösség.
  Áhá!! Megvan. Vagyis akkor, már nemcsak az elõzõ kormány, a mindenben kerékkötõ ellenzék, a válság, de személy szerint én magam is felelõs vagyok az államháztartási hiányért. 
Mea culpa… bocs, Viktor.

 


  2010-11-15
  ~~DISCUSSION~~
mea culpa parlament talema

mit_erdemel

HidegNekem nincs fotóm