Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Megfejtés


  

 Mert ugye feltettem a felteendõm.

Most pedig elõbb-utóbb megadom rá a választ, akkor is, ha ott azért már van egy különdíjas tipp, mely ugyan nem igaz és annyira távol áll a park jelenlegi helyzetétõl és a parklakók pillanatnyi fontosságától valamint a "vezetés" vagy inkább uralkodó osztály -A_magasságos_GÉPHÁZ- hozzájuk vagyis hozzánk fûzõdõ viszonyától, hogy igazán csak az önmarcangoló irónia szól belõle, mármint Kósza 10. kommentje, mely szerint netán Prospero tisztelt volna meg a park életét szívén viselõ gondoskodástól vezérelve, de mondom, nem ez a valóság, ez pusztán egy pohárka bort ér Kószabácsinak talemanénitõl a következõ talin, az említett különdíjként. De vissza.

Volt csütörtök múlt héten is. Én mentem Esztergomba -utamon kissé eltévedve, de ez egyrészt nem újdonság, másrészt meg csak egy közjáték-, s ott is loptam a napot egészen vasárnapig, amikor újra elindultam az ismeretlenbe.
Igenis, nekem ennyi kilométer az ismeretlenbe menés, na.  Mert ugyan már sokszor mentem át autóval anno azon a helységen, de egyetlen egy alkalommal sem álltunk meg ott, busszal meg aztán végképp écám se volt, hogy merre fogok menni, hol fogok leszállni, ilyenek. Tehát zabszem a helyén. Sofõr megint hátra akart küldeni, de most nem hagytam magam, mert elöl ülve legalább láttam a helységnév táblákat, így valamennyire képben lehettem.
És mikor odaértem, és lekászálódtam a buszról, már ott is volt a fogadósereg. Na, jó, csak egy személy, Nina Simone magyarul, de akkor még errõl a párhuzamról nem tudtam.
Kis körkocsikázás a nevezetességeknél, bor beszerzése, majd irány a ház. Mint kiderült, ahányszor mentünk Esztergomba kocsival, ott, a ház elõtt mentünk el minden alkalommal. Na. Kicsi a világ.

Mese és... szóval Mese és... ööö nem jut eszembe. Pedig igyekeztem esküszöm! Szóval e két eb fogadott minket, a háznál, ami az igazi falusi ház hangulatával bír. Nem mondtam a háztigazdának, de mindvégig nekem -ja, ezt mondtam, Dömös, Dédi háza ugrott be egyrészt, de amit nem mondtam, az- egy írországi ház, ahol egyszer néhány napot tölrthettem -kösziDitte alapon-, és hangulatában 
teljesen megfelel annak, ahol most voltam. 
Mindenhol festmények, grafikák, plasztikák, a kertben kis tó, partját egy tündérszobor öleli körül, a háttérben ló ácsorog a havas tájon, az ablakban horgolt rózsák lógnak keretbe foglalva, az asztal nehéz terítõvel fedve, s a kályhában ég a tûz.
Azt hittem tudom kihez megyek.
De nem tudtam.

Boroztunk egyet, aztán átmentünk az onnan pár házra lévõ Lámpás étterembe egy kávéra. Persze autóval, mert én nyomi lévén, nem kockáztattuk meg, hogy a jeges úton felboruljak.
Már késõ volt mire visszaértünk és már nem is emlékszem, hogy beszélgettünk-e még, a lényeg az, hogy szegény házigazdát számûztem hálószobájából és azt bitoroltam reggelig, míg Õ kénytelen volt az emeleten átvészelni az éjszakát amolyan önkéntes számûzetésben.
Szalonnás lepény. Ez még eszembe jutott. Kaptam is receptet, csakhogy én legfeljebb mérleggel vagyok képes bármit is elõállítani, ez a recept meg tele van ~ jelekkel... brrrggrrrr... na, sebaj, majd möglássuk...

Szóval reggel van, megint nem emlékszem... de az biztos, hogy irány Érd, egy T-PONT, ahol nekem kellett intézkednem -persze nincs szék, sor meg akkora, mint ide Lacháza, úgyhogy másikat kellett keresnünk-, majd idejöttünk.
Szó szót követett és kitakarított. Nemhogy vendég, hanem takarít. Ehhh... köszönöm.
Aztán már estefelé volt, mikor indult hazafelé.
 
Én bejöttem ide, hogy lejegyzem a történteket, de kaptam egy telefont.

- Nálad alaudhatok?

Hmmm... defektet kapott az autója. Még szerencse, hogy városhatáron belül volt, így legalább vissza tudott sétálni szegényke hozzánk. 
Nem így terveztem. De nagyon jó volt! 
Etse még megnéztük a -valamelyik tv-csatornán- Parfüm-öt és nagyon elégedetten aludtunk el. (Be kell vallanom, hogy én már közben is szunyáltam néha, de ez titok!)
Szóval, most már nem titok: egy ágyban aludtunk.

S még jön hozzánk máskor is, ezt megbeszéltük. Hiszen Egyeske simán letegezte, mert mint klésõbb mondta, neki fel sem merült, hogy magázós korban van már a vendégem.
Ugye Mahutani? Köszönöm.


  2011-02-01
  ~~DISCUSSION~~
mahutani talema

megfejtes

Találós kérdés!Hmmm...