Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Korszak- izé... rendszerváltás kell!


  

 

Egy a jelszó, állj mögénk!

De mér most?? Mi a retkest csináltatok 20 évig, ha szerintetek az elmúlt két évtized úgy szar, ahogy, s csak cirka féléve -na, jó, van az egy egész is már- hallom, hogy KORSZAKVÁLTÁS kell???


Az apropó, melytõl kiakadtam, de nagyon, egy osztott állapot, íme:

"
úgy érzem, nem vagyok teljesen egyedül a problémámmal. van az embernek ez a néhány gyereke. nekem történetesen négy. meg jött a sárga csekk is, hogy a legkisebb tankönyveire ha volnék szíves befizetni pár fityinget...
mibõl, baszdmeg?!
a munkámat elvettétek.
pont ma dumáltunk a gyönyörû kedvesemmel - mármint õ dumált,én hallgattam -, hogy azért persze lehet picsázni a kádár-rendszert, de ott elõ nem fordulhatott, hogy gyerek ne mehessen iskolába, csak mert nincs pénzt tankönyvre.
azt móra ferenc írta meg utoljára, sírtunk is rajta sokat.
meg most.
ez most egészen pontosan hogyan van elképzelve.
abban valaki tényleg teljesen biztos, például hoffmann rózsa, hogy nem szakad el nálam a cérna és nem megyek lángvágóval sokadmagammal a minisztérium elé?!
igen, baszki. alanyi jogon jár a közoktatás.
az egészségügy is, amúgy.
ezért tartunk benneteket, b+
itt valami rohadt nagy félreértés van. de szívesen elmagyarázom a lénegét. két ütvefúróval a kezemben.
"


Erre az elsõ kommentben az ebben rejlõ indulatot lekicsinyelve, mintegy semmibe véve, felteszi az egyértelmû kérdést, miszerint attól lesz tankönyv?
A kérdés tán, elsõ blikkre jogos, ám amint emberként nézzük -s ez javasolt megközelítés- már sértõ.
Aztán ezen persze hosszasan ellamentáltunk, okos kérdezõ meg én, s azóta is itt dobol bennem a kérdés, amit fenn már jegyeztem.

Ha ti, akik tudjátok a tutit, s ezzel együtt, tudjátok, s tudtátok már 20 éve, hogy rosszul mennek a dolgok, hol a retkesbe voltatok ezen idõ alatt, mi a retkes getyváért nem tettetek valamit, hogy ne jussanak idáig a dolgok?.

Mert a lángszóró, nem jó, sõt, kifejezetten rossz, velejéig romlott s még csak nem is megoldás, de teljes egészében érthetõ, s emocionálisan magyarázható, egyértelmû reakció akár az idézetben vázolt -de hangsúlyozom, ez csak egy a  napi ezerbõl, ami a viktoriánus rendszerben ránk szakadt- helyzetre, s ha azt mondjátok, hogy "Ide csak a korszakváltás lehet az egyetlen megoldás!", akkor mi lenne ha tennétek is valamit?
S egy aprócska kérdés, ha így van, s eljõ elementáris, évtizedek óta dédelgetett, s csakis egyetlen megoldásotok, melynek beérése nyilván nem egy-két hónap, de nem is egy-két év, sõt, akkor mi a retkes lófasz lesz azokkal a rétegekkel - tartós munkanélküliek, rokkantak, betegek, nagycsaládosok, hajléktalanok, romák és még sorolhatnám- akik most is egyik napról a másikra élnek?

Vagy õk -mi- nem számítanak? A korszakváltás létszámbeli szelekciót is jelent? Akkor miért is jobb ez mint a narancsszínben pompázó NER?

Mert ezt ti csináljátok???

Ja, értem.

Nem-e lehetne-e esetleg maradni annál, amire nincs ráhatásunk, s azon belül elérni a legjobbat? Például amíg van hazánk, s az az EU része, s annak alapelvei érvényesek ránk, s létezik a választás intézménye, a lehetõ legjobb, a demokráciához lehetõ legközelebb álló hatalmat érvényre juttatni? Nem? Ezt nem lehetne?
Inkább köpködjünk az elkeseredett kisemberre?
Én tudom, hogy van akinek szüksége van rá, hogy láthasson olyat, akihez mérten õ maga, okosabb, jobb, tehetségesebb... de ez valahogy engem nem vigasztal.

Azt a szürke taknyot kellene egysejt vastagságúra redukálni de ízibe.


/Kép ehunnan e/


  2013-07-17
  ~~DISCUSSION~~
korszakváltás talema választás

korszak_ize_rendszervaltas_kell

A magányos roki elvárásaiSavanyú... avagy, ugyanott csak egy közbensõ kurflival...