Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




KÉZFOGÓ - IDAHOT


  

Tegnap reggeltõl estig úton voltam. Mert megtehetem. :)
Folyton segítségre szorulok, s kapok is. Magda lelkesen, erejét, kitartását, lelkesedését nem sajnálva segített nekem az RCM II-n, majd utána az Ankert-bõl indulva a Kézfogó FLASHMOB-on is.
Majd:



"A Nemzetközi Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Nap (International Day against Homophobia and Transphobia – IDAHOT) egy 2004 óta létezõ kezdeményezés, amelynek célja, hogy felhívja a politikai döntéshozók, véleményformálók, társadalmi mozgalmak, valamint a közvélemény és a média figyelmét a homofóbián és transzfóbián alapuló diszkriminációval kapcsolatos kérdésekre. "



/Idézet s jelvények valamint a nagykövetek által küldött kép innen, ni/



/
Fontos gondolatfolyam ehunnan, e/

Az eseményt a Szemtõl szembe közösség, és a Stereo Akt SZERVEZTE meg. Az Ankert-ben találkoztunk, elõzetes regisztráció után, már vártak minket, de ahogy mondták, ennyi emberre nem számítottak igazán... Rövid eligazítás után a kapott térképpel indulhattunk mindannyian, párokba rendezõdve -aki a párjával jött, mint én is Magdával, úgy; de volt aki egyedül érkezett, de õk sem maradtak magányosan- az azon mindenkinek pontosan megjelölt helyre.  Egymástól 5-6-7 m-re álltak a párok és egy-egy hétköznapi kiragadott pozitúrába "fagyva" álltunk cirka 7 percig. Mi, azt találtuk ki, hogy én ültem a kerekesszékben, õ mögém állt, én a jobb kezem emeltem a vállam fölé, õ pedig azt szintén a jobbjával fogta meg s odahajolt a bal fülemhez, száját eltakarva "súgott" nekem valamit,én meg azt nagyon figyelmesen hallgattam......

Mi nem vagyunk rajta ezen, de a hangulat remekül átjön, két kerekesszékes ember volt összesen, s a másiknak jutott hely a klipben:


.



Jó volt ott lenni. A vezényszó a "megfagyásra" az volt, hogy egy az elején bemutatkozott fiatalember elkerekezett mellettünk s csöngetett közben, mi, illetve a rajtra kész párok e jelre, beálltak s meg is fagytak a pillanatban... majd elindult az útvonal elejérõl ismét a bringás, és immáron "kiolvasztotta" az emberi szobrokat, s együtt, az éppen megmozduló párokkal gyarapodó menetben indultunk a Balettintézet elé, ahol is készült egy közös fotó.


/
Ez is StereoAkt felvétel/

Ezen meg a kerekesszékem elsõ kerekei látszanak, amint a láthatóságis emberke mögött kuksolok éppen...

Ezután hajnalig buli volt az Ankert-ben, de én ahhoz már öregnéni vagyok, így hazafelé vettem az irányt. Sajna saját képem, már amit én csináltam volna errõl nincs, de annak nagyon örülök, hogy ott lehettem.
És Õ nem tudja, mert nem ismert meg, vagy lehet, észre sem vett, de boldogan konstatáltam, hogy a legutóbbi EBH összejövetel alkalmával általam megismert nagyon szimpatikus fiatalember is ott volt.

Így -is- megint azt éreztem, jó helyen vagyok. Jó is lehetne a hazám, ha például nem egy ilyen embertelen, ostoba vérbunkó tekintené saját birtokának azt az országot, ahol öcsém, almám másik fele éltek, gyerekeim és unokám él, de ahol a magát teljhatalmú királynak gondoló elmebeteg ILYET engedhet meg magának.

Apropó: 




.......................................

Megtaláltam, a Szemtõl szembe facebook OLDALÁN, mi is ott vagyunk a 83 kép között -ez ha jól tévedek azt jelenti, hogy cirka olyan 80 pár jött össze, és ez ... ez nagyon jó... és kicsit biztató is...



  2015-05-18
  ~~DISCUSSION~~
id=talema/blog/kezfogo_idahot

kezfogo_idahot

A sor -ismételgetveRehabCriticalMass II. - Másképp, de mindenki képes!