Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Jó hír!


  

Persze csak nekem, de nekem nagyon-nagyon. Höhö...

Szóval, múlt héten kedden este, egészen pontosan 18:25-kor -erre a telefon órája miatt emlékszem ennyire- ültem az 56-OSOK TERÉN a Homokóra alatt s hallgattam a devizahitelesek problémáit feszegetõ fórum aktuális elõadóját, mikor berregni kezdett a táskámban a telefon.
Nagy mák, éppen szünet volt, úgyhogy nem kellett nekem megálljt parancsolni a rendezvényen, s segítséggel kievickélni a körbõl, hanem ott, helyben felvehettem.
Láttam, hogy a szám nincs kiírva, s nem gyakran hívnak valóban idegenek, így szokásomhoz híven belebõdültem a telefonba:
-Eeeeegen??!
Elsõ pillanatban fel sem fogtam, hogy ki is van a vonal túlfelén, de aztán csak leesett. TANÁR ÚR.
Lányos zavaromban naná, megint magam adtam -ahogy kell quimbyül, ugye-, de õelõtte sem vagyok ismeretlen, hiszen több, mint egy évtizede emelem az orvostudomány színvonalát gondos segítségével, úgyhogy nem lepõdött meg kicsit sem, s nekem szegezte a kérdést, megfelel-e az augusztus 21., mint mûtéti idõpont. (Elõzménye ennek sok van, nagyon sok, de közvetlenül az ismét rólam is tanúbizonyságot adó LAKATOS epizód való ide.).
Válaszom egyértelmû, már szaladok is... hiszen várok egy ideje s a fájdalom nem lohad, sem a ciszta mérete, így nincs apelláta, akármikor is élesíti a szikét, én ott leszek. Tehát megegyeztünk, elmondta még, hogy érkezik levél az instrukciókkal, s majd találkozunk.
Én pedig nyugodt voltam.

Kiszámoltam, negyvenakárhány nap, az OEP által elbaszott listába vétel miatt nem cement nélküli, hanem cementes protézis leszen, ám ennek elõnye több is van, így ezzel is megbékéltem. (1. Nem nyócév a várakozás; 2. A mûtét után 12 órával terhelhetõ az ízület a cementesnél, míg a másiknál ez minimum 6 hét, s ez egy emeleti lakásban élésnél, nos, nem elhanyagolható; 3. A vérigény sem egyforma, de errõl még pontos infóm nincs.)

Ma pedig meg is kaptam a várva-vár levelet. Ahogy bontottam, kicsit gyanús volt, hogy miért egy lap az egész, de kicsire nem adunk, gondoltam. Nos, ebben csak az új kódról szóló értesítés szerepel, instrukció nuku, de hát, ez is valami. Fogtam a gépet s nyomban mentem is ahova köll, az OEP Várólista - Idõpont lekérdezése esetazonosítóval becenevû oldalra, ahol is nyomban megaszonta nekem a rendszer, hogy tervezett idõpont a beavatkozásra: 2013.08.22 10:00, s a listára kerülésem ideje is ott van, mely július 3. 07:47.
E két adatból, s abból, hogy engem Tanár úr 2-án este hívott, kisakkoztam ügyesen, hogy mikor engem kérdezett, még nem volt végleges a lista, s másnap reggelre már kirajzolódott, hogy mégsem férek be 21-én, csak másnap, ezért akkorra kerültem a végleges sorba. (Nagyon remélem, hogy ez már tényleg végleges!)

Ám, ahogy tovább lépkedtem a várólistában, vagyis több adatot tartalmazó oldalra értem, láttam, hogy ja, ez a javított változat, mert az eredeti, tehát cement nélküli TEP beültetésre szól a kódom.Vagyis volt még egy kavar a dologban, amirõl piciny infóm sem volt. Laikus lévén, meglehetõsen felszínes ismereteim vannak PROTÉZIS FAJTÁK ügyében, de asszem ez is olyan tudás, melynek egy normális életút során -hacsak nem egészségügyben dolgozóról van szó-, nem kellene szerepelnie, ám ha így, hát így, mint mondám napi sokszor is akár..., , mégis ez a kicsiny infó is elég ahhoz, hogy megint kicsit bizonytalankodjak.
Így, ha ez benn lesz a helyén, 6 hétig nem jöhetek haza -lépcsõzetlenség okán, ugye. Gondolom, ez nem szentírás, így valszeg ha jól alakulok, valamennyit spórolhatunk a heteken, de akkor is. A regenerációs idõ pedig -ha emlékeim nem csalnak, s tudom, erre kicsiny esély van- fél év.



Azután szimmetrikus leszek, ha máshol nem is -hiszen a 40% lágyrészhiány az egyik lábamon azért megmarad-, de csípõprotézisileg mégis s legalább fájni nem fog, ez is valami, sõt. 


  2013-07-08
  ~~DISCUSSION~~
csípõprotézis mûtét talema

jo_hir

4 nap - Együtt. Érzékenyen.A magányos roki elvárásai