Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Demonstráció a rokkantak, elesettek, fogyatékossággal élõk, idõsek jogaiért!


  

 

Én ott leszek, vasárnap kezdéstõl addig, amíg nem maradok egyes-egyedül.
Aki tud, és érzi a közösséget az_emberrel, s nem érzi az árkot jogosnak, amit közénk -rokkantak- és mindenki más közé ásott nagy szorgalommal ez az embertelen kormányzat, s nem okoz neki gondot egy "kiruccanás" a Hõsök terére, az látogasson ki hozzánk!

FIGYELEM!!!!!!!




A technikai tudnivalók a következõk:


A demonstráció területfoglalási engedélye július 1-én vasárnap 13:00 órától 22:00 óráig, a további napokon – július 2-5-ig pedig 7:00 -22:00 óra közötti idõszakra szól.

A területfoglalási engedélyt megelõzõ, illetve az azt követõ idõben a téren demonstrációs céllal nem tartózkodhatnak a résztvevõk.
A legnagyobb számú résztvevõre július 1-én vasárnap 13:00-22:00 óra között számítanak a szervezõk, ekkor kerül sor a demonstráció céljait és okait bemutató beszédekre is.
A beszédek 14:00 órától kezdõdnek és kb. 16:30-ig tartanak.

A rendezvény megtartására, a BRFK a Hõsök terének a Szépmûvészeti Múzeum felõli oldalán, a díszburkolat és az úttest közötti, korábbi autóbusz parkoló részen adott engedélyt.
Ezen a területen szilárd burkolatú a terület, amelyen kerekesszékkel, vagy nehéz mozgással is akadálymentesen lehet közlekedni.
Ezen a területen kerül felállításra a felszólalók emelvénye, továbbá 3 db sátor, melyben az esetleg szükséges egészségügyi ellátás történhet, illetve a szervezéshez és lebonyolításhoz szükséges eszközök kerülnek elhelyezésre.
A szervezõk gondoskodtak ügyeletes mentõautóról, amely a helyszínen fog tartózkodni a rendezvény teljes ideje alatt.
A szervezõk mintegy 100 ülõhelyrõl tudnak gondoskodni, a MEOSZ további mintegy 800 ember számára tud bérelt padokon ülõhelyet biztosítani. Az ülõhelyek az emelvény közelében kerülnek elhelyezésre, de a hangosítás a szervezõk ígérete szerint alkalmas lesz arra, hogy a tér egész területén a beszédek hallhatók legyenek.
A beszédeket jelnyelvi tolmácsok közvetítik a rendezvény siket résztvevõi számára.
Aki tud, az kérjük, hozzon magával kisméretû ülõalkalmatosságot, mivel a biztosított ülõhely várhatóan nem lesz elegendõ valamennyi résztvevõ számára.

A demonstrációs területen nincs árnyékos hely, így a várható melegre tekintettel célszerû, ha a résztvevõk ernyõket, sapkákat hoznak magukkal.
Kérjük, hogy a résztvevõk hozzanak magukkal a jó-ízlés figyelembevételével fogalmazott és megszerkesztett táblákat, zászlókat, demonstrációs eszközöket, illetve a szervezõ egyesületek, csoportok, szervezetek adatait tartalmazó táblákat.
Kérjük, hogy durva, sértõ szövegû, vagy ábrájú, az emberi méltóságot sértõ, ízléstelen demonstrációs eszközöket ne alkalmazzanak és a szervezõ tagegyesületek, csoportok gondoskodjanak arról, hogy a csoportjukban ne legyen ittas, trágár kifejezéseket bekiabáló résztvevõ.
A rendezvény legyen határozott, de méltóságteljes, kulturált, szolgáljon például mások számára is.

A közelben, mintegy 300 méteres távolságon belül van a Városliget, ahol a fák árnyékába be lehet pihenésképpen húzódni, illetve ahol utcai árusoknál étel, ital kapható. A szervezõk ivóvízrõl gondoskodnak, mûanyag poharakat célszerû hozni.
Az autóbusszal, vagy gépkocsival érkezõk számára várakozóhely a tér másik oldalán, az Ötvenhatosok terén, a Mûcsarnok mellett lévõ autóbusz parkolóban van, amely gyalogosan mintegy 400 méterre van a demonstráció helyszínétõl. A nehezen mozgó emberek kiszállhatnak a buszokból a demonstrációs téren, majd az autóbuszoknak át kell állniuk a parkolóhelyre. A demonstrációs tér közvetlen közelében nincs lehetõség parkolásra.
Az autóbusz parkoló bejáratánál a MEOSZ el fog helyeztetni 6 db. mobil WC-t, amelyek közt lesz kerekesszékkel használható is, de a Városligetben is van 2 db. nyilvános WC, amely közül az egyik akadálymentes.
Kérjük és elvárjuk tagegyesületeinktõl, csoportjainktól, vezetõinktõl, aktivistáinktól, tagjainktól, hogy bizonyítsuk be azt, hogy szervezetünk határozottan, következetesen, fegyelmezetten, pártpolitikai céloktól mentesen akar és képes fellépni érdekeink védelmében.
Ezért kérjük és elvárjuk, hogy tagegyesületeink, csoportjaik vezetõi, aktivistái folytassanak aktív és sikeres szervezõ tevékenységet annak érdekében, hogy a demonstráción jelentõs társadalmi erõt tudjuk felmutatni.
Ez a demonstráció is bizonyítani fogja szervezetünk erejét. (reméljük, nem erõtlenségét)
Kérjük, hogy a helyben rendelkezésre álló információs csatornákon keresztül, vagy személyesen, keressék meg a környezetükben lévõ más civil szervezeteket, egészségkárosodott, megváltozott munkaképességû embereket és gyõzzék meg õket, hogy vegyenek részt ezen az aktivitásunkat bizonyító rendezvényen.
Fogadják be autóbuszaikba, szállítóeszközeikbe mindazokat, akik részt kívánnak venni ezen a nagy civil erõpróbán.
Személyes részvételünkkel tudjuk csak bizonyítani a társadalomnak, a kormánynak, hogy nem passzív elszenvedõi, hanem aktív alakítói akarunk és tudunk lenni sorsunknak.
Kérjük a szervezeteinket, hogy minden autóbuszban, szállító eszközön gondoskodjanak legalább egy felelõs személyrõl, valamely megjelöléssel azonosítható rendezõrõl, aki segíti a résztvevõket a tájékozódásban.
Saját információs csatornáinkon, (Honlap, Humanitás, Mozgalmi Értesítõ) a rendezvényt követõen közzé tesszük szervezeteink részvételi adatait, amely egyben megmutatja azt, hogy kikre számíthatunk az érdekeinkért folytatott küzdelemben.

........................

Gyertek! Látogassatok ki hozzánk és beszélgessünk kicsit!


  2012-06-28
  ~~DISCUSSION~~
kormány rokiság talema tüntetés

demonstracio_a_rokkantak_elesettek_fogyatekossaggal_elok_idosek_jogaiert_1

Demonstráció a rokkantak, elesettek, fogyatékossággal élõk, idõsek jogaiért!Demonstráció a rokkantak, elesettek, fogyatékossággal élõk, idõsek jogaiért! - ma