Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Boka - nemtaxi


  

Szokás szerint majd fény derül...

ITT tartott a jegyzet ez ügyben, s azóta már volt néhány kör -rtg, labor, aneszteziológia-, melyek eredményével ma mentem vissza az orvoshoz.
Minden oké, ám nekem az -mindenki számára hihetetlen és elsõ hallásra hazugságnak vagy valami hóbortnak tûnõ általam hangoztatott- altatási ellenjavallatom miatt az aneszteziológus -mondom, aki elsõre azt mondta, míg a papírjaimat nem látta, hogy "olyan nincs, hogy nem altatható"- letiltott az egynapos sebészet keretein belül végzendõ beavatkozásról, és szerinte ugyan altatható vagyok, de némi kikötéssel. Éspedig: "maximum egy óra idõkeretben és csak ... maszkkal" -nem emlékszem milyen maszkkal és most nincs a kezemben a papír-, valamint "csakis intenzív-kórházi ellátás keretében".

Úgyhogy 10-ei mûtét sztornó, de holnap fel kell hívnom Juhász doktort -ha Õ nem hív már elõbb-, s ad idõpontot a kórházban a mûtétre, s így nem kell a kivizsgálás már elõtte, hiszen ezek jók lesznek ahhoz is.

Amint benn voltam s megbeszéltük ezt, rákérdeztem  doktor úrnál a betegszállításra is, mármint pontosan arra, hogy így, egynapos sebészet után a betegszállító miért nem szállíthat haza.
Doktor úr nem tudta megmondani, csak annyit, ez szerzõdés kérdése, nem tudja miért van ez, de amúgy is, mindenkit hozzátartozó szokott hazavinni. 

Mondtam, hogy én értem, csak én egyedül élek, a családban közelben nincs autó, sõt, még jóformán ember sem és ezért vettem volna igénybe ezt. Erre közbeszólt az asszisztens:

- A betegszállítás nem taxiszolgáltatás! Ezt meg kell oldani hozzátartozóval!

Mondjam???
Cizellált gondolataim néhai tágas terét, mely bõ tucat éve tizedére csökkent s az is jóval kevésbé cirkalmas belanyaggal teli most elfoglalta a nem kimondott de szaftos és eget verõen méltatlankodó káromkodások sora...


/
irgumbuborék ehun lakik e/

Nem is tudtam mégis mit kellene erre mondani, mármint olyat, ami esetleg eljut szakszemélyzet agyi állományáig és ott megragad, így cirka három másodpercig csak álltam s bámultam önérzetes egészségügyi dolgozó szemébe, közben lapoztam az agyam helyén füstölgõ krikszkrakszok között, végül kiböktem:

-Egyedül élek, rokkant vagyok és ha vizsgálatra kell mennem, akkor elvisz a betegszállító, ugye? Egy MÛTÉTRÕL meg nem visz haza, mert az már taxiszolgáltatásnak számít???

Nem tudom, mégis azzal áltatom magam, hogy eljutott.

-Szerzõdés kérdése. Nem mi tehetünk róla!

----Ismét megjegyzem, ha felemrül egy kérdés, akkor azt azonnal a kérdezett úgy értelmezi, mintha az hangzott volna el, hogy TE_MIÉRT_TETTED_ezt_vagy_azt????----

Elköszöntem, doktor úrral még egyszer rögzítettük, hogy holnap beszélünk s indultam a telenorba, hogy egyoldalúan ne emeljék a tarifám, de ez jobban teljesítõ hazánk egy másik története...

Alig haladtam, mikor csöngött a telefonom s hívott az egynapos sebészet koordinátora, jelezvén, hogy rosszul tudom, hazavisz a városi betegszállítás, hiszen a törvény szerint OEP finanszírozott tevékenység egy napon csak egy vehetõ igénybe, ezért nem lehet ilyen kvázi mentõvel hazamenni. 

???

Elmondtam, hogy akkor a betegtájékoztatón miért az van, hogy "-betegszállítással nem hagyható el az intézmény" és miért nem tudja ezt senki aki nekem felvilágosítást adhatott volna?
Igen, a tájékoztatón még ez van, mert amikor az készült, még nem volt a városnak szerzõdése ezzel a céggel s a törvény szerint az OEP nem állja. Kérdeztem, hogy akkor nem-e lenne-e pontosabb-e és nem félrevezetõ-e ha az szerepelne a szövegben, hogy például "-OEP finanszírozott betegszállítással nem hagyható el az intézet", ebben egyetértettünk. ---megjegyzem... egy word doksiban kellene  egy sort átírni, de tudom, mit kötözködöm... s értem, senki nem olvassa el ezeket, mert tán senki nem ilyen magányos nyomorék, aki nem átallaná ezt igénybe venni...---- meg azt is elmondtam, hogy lehet, hogy ezt nem szokták igénybe venni, de én egy macerás, magányos, egyedül élõ súlyos mozgáskorlátozott vagyok, így nekem ez meglehetõsen sarkalatos kérdés. Mármint, hogy egy altatás után hogyan kerülök haza. És abban is egyetértettünk, hogy kevesen tudják ezt a szállításról. Szerinte a háziorvosok igen, nos, legyen így, de azt felajánlottam, hogy én terjeszteni fogom.

Tehát Battán, ha az egynapos sebészeten van egy beavatkozás, azután -nem az OEP finanszírozásában, hanem nettó városi költségvetésbõl- a betegszállító hazaviszi a delikvenst.

Szóval, most az van, hogy holnap hívom Juhász dokit és várom, hogy legyen idõpontom a bokám kikalapálására.
S azután akár OEP finanszírozott betegszállítással is hazajöhetek, hiszen az minimum egy éjszakás intenzív ellátás után lehetséges csak.

Hmmm..... jajdemacerásvagyok...

..............................

Mindeközben... -nemSopronban, pedig az se rossz- meg ez van, s repes szívem, mert én már akkor imádtam és éjjeleket néztem szószparkot, mikor tik még feleim a világon sem voltatok!!! Na jó, a femiligájt csak 1-2 éve szerettem meg, de akkor is öreg vagyok, minda zországút...





  2015-06-29
  ~~DISCUSSION~~
betegszállítás boka comedycentral humorbevándorlók estéje mûtét oep talema

boka_nemtaxi

KönyvekMai kerengésem