Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Választási reklámgyerekek

Négy éve az SZDSZ mindent elsöprő sikert aratott reklámarcával, az ötéves Kovács Pistikével – tudniillik bejutott a parlamentbe. A LAttilaD.org Politikai és Kutyaviadal Ügyosztálya annak a kérdésnek a nyomába eredt, vajon az idén a pártok miért nem alkalmaznak reklámgyerekeket. Meglepődéssel tapasztaltuk, hogy mindegyik pártnak megvan a maga reklámgyereke, de még nem léptek a nyilvánosság elé. Lehet, hogy a kampánynak ez a része a választási hadjárat finisére marad?
  A Besiktás (Besurranó és Illegálisan Kutató Társaság) felkutatta és kisebb átvilágításnak tette ki a pártok választási reklámgyerekeit, s az alábbiakban megosztjuk információinkat az olvasóval.
  Meglepődéssel tapasztaltuk, hogy valamennyien fiúk és ötévesek. Arra tippelünk, hogy a pártok attól féltek, hogy lány, avagy eltérő korú reklámarc alkalmazásával hátrányba kerülhetnek.

Fidesz – Orbán Viktorka
  A pályázatnál követelmény volt, hogy így hívják. Kedvenc étele a narancsos kacsa, de minden narancsételt szeret, kivéve a narancsos buktát. Jól focizik, és még soha nem hazudott. Ovis. Geometriai érdeklődésű, főleg polgári köröket szeret rajzolni. Számtanból viszont rosszul megy a több és a kevesebb fogalma, holott nagyon szeret számolni, főleg újra. Kedvenc játéka a szájjártatás, de ha veszít, akkor megsértődik és kirohan. Utána sokáig nem megy óvodába. Büszke terjedelmes zászlógyűjteményére, amiben mindegyik darabnak van anyja. Kedvenc színe a narancs, egy Bacsó-film alapján, amire már nem emlékszik. Kedvenc állata a választási malac, amit aztán levág és bélbe tölt. Utána új irányból hoz egy új malacot. Szeret mosolyogni, mert az nagyon egészséges. Szeret a homokozóban ülni, ahol saját bányatevékenységet folytat. Gyűjti az ébresztőórákat.

MSZP – Pathó Palika
  Nemrég súlyos baleset érte, amikor megpróbált elhordani egy hegyet, ettől testsúlyának kilencven százalékát elvesztette. Azóta mindig kétszer megfontolja, és aztán nem cselekszik. Kedvenc étele az eurokonform burgonyaleves. Jó fejszámoló, de csak egymilliárddal osztható számokkal. Az óvodában kedvenc játéka az, amikor barátaival körbe állnak és mindenki seggbe rúgja a szomszédját. Kisgyerekhez képest rondán beszél, kurvázik és szereti a böszméletlenségig elkúrni a dolgokat. Viszont mindenkivel nagyon barátságos, amit onnan lehet tudni, hogy ő megmagyarázza. Kedvenc színe a piros, korábban a vörös volt, de csak ő érti a különbséget. Kedvenc állata a kutya, mert akkor is hűséges hozzá, ha nem érdemli meg. Távirányítós kisautóját egyszerre minden irányba próbálja kormányozni, de egyfelé se sikerül.

SZDSZ – Kovács Pistike
  Ugyanaz a Kovács Pistike, mint négy évvel ezelőtt. Kérdésünkre, hogy tudott mostanáig ötéves maradni, válaszul elküldött minket a picsába és megmagyarázta, hogy ha nőtt volna, a választók nem tudnának róla a pártra asszociálni. Retkes a körme. Aktívan iwiwezik, de csak azokat igazolja vissza barátjának, akik az SZDSZ-re szavaztak, és ezt két tanúval bizonyítják. Kedvenc játéka a választósdi, az óvodában hetente másik elnököt választanak. Kedvenc színe a világoskék, mert a többit már lefoglalták mások. Űrhajósnak készül, egyre több időt tölt légüres térben, a súlytalanságot gyakorolva. Volt három kedvenc madara, de véletlenül kiszabadultak. Most aranyhörcsögöt szeretne, hogy ha nem kapna több zsebpénzt, eladhassa egy ékszerésznek.

MDF – Mekkora Kálmánka
  Nehezen nyerte el a megbízatást, mert családneve Herényi Károlyra emlékeztette a vezetőséget. Azóta mindig tart egy csokor ibolyát a szobájában. Rendes családból származik, apja középvezető a konzervgyárban, anyja konzervatóriumi irodista. Az óvodában középső csoportos, és ő felel azért, hogy mindenki tisztára mossa a kezét. Ez sok bokros teendővel jár. Kedvenc étele az almapüré. Kedvenc játéka az, amikor körbe állnak és mindenki sorban kilép, de hajókázni is szeret. Kicsit fensőbbséges a modora, amitől az utcabeli gyerekek között csak ritkán van barátja, és mindig más. Kedvenc színe a komoly, megfontolt, felelősségteljes, nemzeti, de liberális középzöld. Eltökélt szándéka, hogy mindig megőrzi bácsikájának örökségét, akkor is, ha már nem lehet mit kezdeni vele.

Jobbik – Őssy-Magyar Éber
  Az egyetlen, aki nem engedte, hogy becézzük. Eredeti neve az ősmagyar Álmos, de felébresztették. De ezzel sem elégedett, mert egy cigánygyerek H betűt írt a keresztneve elé, ezért most újat keres a naptárban. Nehezen megy, mert diszlexiás. Az alaposabb vizsgálat kiderítette, hogy az Álmos is felvett név, a választások után visszaveszi valódi nevét: Adolf Heinrich von Volkssturmbundsschlachtsmarsch. Büszke ősi magyar családjára, bár erősen raccsol. Kedvenc étele a nyereg alatt puhított katonakenyér és a grenadírmars, utóbbiból kieszi a grenadírt és a többit hozzávágja a szomszéd gyerekekhez. Szeret alakzatokat rajzolni. Kedvenc színe eredetileg a fekete volt, de hallott egy Schwarz nevű zsidóról és kiábrándult. Most reménykedik, hogy Braun nevű zsidók nincsenek. Annyira utálja a spenótot, hogy a szobájában lógó rengeteg nemzeti zászlóból is kivágta a zöldet. Kedvenc állata a turulmadár, amit saját kezűleg fogdosott békegalambokkal etet.

LMP – Mr. Griffin
  Az LMP reklámarca művésznéven szerepel, amit H. G. Wells regényének főszereplőjétől kölcsönzött. Átlagos külsejű gyerek kissé homályos vonásokkal, kiábrándult arckifejezéssel. Visszahúzódó alkat, naphosszat csak a szobájában ül, cédulagyűjteményét rendezgeti és kalózosdit játszik. Kedvenc színe a sárgáspirosba hajló narancskékessel kevert lilászöld. Kedvenc állata a griffmadár, mert olyat még senki se látott. Mindenkitől kér ezer forintot, de még senki se adott neki.

KDNP – Tömjén Farkaska
  Azért lett a neve Farkas, mert fiú lett, de még nem merte megkérdezni, hogy mi lett volna, ha lány lett volna. Viktorka szomszédja és legjobb barátja, mindenhová együtt mennek, bár Farkaskát nem szokták észrevenni. Hívő gyermek, bár amikor a vallásáról kérdezzük, csak annyit felel, hogy az kitűnő. Kedvenc színe a narancssárga, de nem olyan, mint Viktorkáé, mert megpróbálja minél több fénnyel megvilágítani. Kedvenc állata bent az égi bárány, kint a farkas. Kedvenc étele a narancslekvár pirított semjén.

»»»»»»