Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Tiltsák be a cukrot!

Szükségünk lett volna némi kálium-permanganátra, köznapi nevén hipermangánra. Receptünk is volt hozzá, ám a gyógyszertárak sorra azt felelték: nincs, nincs, nincs. Kiderült, hogy betiltották, mert bombaalapanyagot lehet belőle csinálni.
  Őszintén remélem, hogy aki betiltotta, az gyorsan intézkedik és tilalom alá helyezi a cukrot is, az ugyanis a dinamit egyik alapanyaga. És addig is lesz oly kedves és leperkálja nekünk a különbözetet. A hipermangán ugyanis FoNo-beli készítmény, így fillérekbe kerül. A helyette ajánlott különleges csodaszer viszont majdnem kétezer forint, ráadásul egy napba telik, mire megszerzik, még nem is hallottak róla.

S ezúton teszem közhírré, hogy a terroristák legyőztek minket, kezdődhet a tivornya a búvóhelyeken. A legegyszerűbb, leghétköznapibb dolgokhoz nem lehet hozzájutni, mert hátha bombát csinálnak belőle. Természetesen a terroristák ezentúl is ugyanúgy elkészítik és felrobbantják a bombáikat, éppenséggel akár hipermangánból is. Ők ezentúl is meg fogják tudni szerezni – eddig is recept nélkül tették –, akkor is, ha senki más nem, és aki azt állítja, hogy a terrorveszély ilyen tilalmakkal csökkenthető, az maga terrorista. Megfosztja az embereket dolgoktól, amik kellenek nekik és megilletik őket. Ez csak egy árnyalattal szelídebb, mint fölrobbantani őket.
  Tetszenek még emlékezni a hatalom néhány ötletére a kódháborúban? Amikor betiltották az erős titkosító algoritmusokat, merthogy úgymond terroristák is fölhasználhatják őket, akkor némely világos fejű ember megmondta, hogy ezzel csak a jóakaratú polgárokat lehet korlátozni, a terroristák megszerzik maguknak az erős titkosítást.

If hipermangán is outlawed, only outlaws will have hipermangán.

»»»»»»