Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Zanzamesék

Mottó: ha egy kesztyűt eldobnak, hozd vissza farkcsóválva.

Jancsi meg a tesója

Volt egyszer két gyerek, az egyiket Jancsinak hívták. Eltévedtek az erdőben, és egyszer csak ott álltak a vasorrú bába háza előtt, ami csupa édességből volt. Bekopogtak, öreg nyanyát bevágták a kályhába, és eladták a házat az édességboltban.

Piroska meg valami erdei állat

Piroska ment az erdőben a nagymamájához. De a nagymamát addigra megette egy erdei állat, és aztán megette Piroskát is. És boldogan éltek, amíg ki nem adták őket ilyen zanzásított könyvben.

A békakirály 2.

A szép királylány arany labdája beleesett a kútba. A vízből felbukkant egy béka, és azt brekegte: „Ha nálad lakhatom, visszahozom a labdádat.” A királylány pedig azt mondta: „Anyáddal szórakozz. Annyi ilyen labdám van, mint a szemét.”

A békakirály 3.

A szép királylány arany labdája stb., ne kelljen már leírnom újra. Szóval a királylány hazavitte a békát, és már éppen falhoz akarta vágni, amikor beléptem én és akkorát kevertem le neki, hogy a fal adta a másikat. „Bántod az állatokat, te rüfke?!” A királylányt otthagytam vérző szívvel és orral, a békát pedig elengedtem a tóban. „Máskor ne kezdj ilyen seggfej királylányokkal.”

Csipkerozi

Rozi elaludt varrás közben, és csak másnap jött a királyfi, hogy fölébressze. „Nahát, mintha száz évet aludtam volna”, nyújtózkodott Rozi. A királyfi ráförmedt. „Arra nincs idő, vazze, gyerünkmá, gyerünkmá, ma még ötven mesét le kell vazni a kiadónak!”

Királylány borsókörettel

A királylánynak nem hitték el a szállodában, hogy tényleg királylány, úgyhogy tettek a lepedője alá egy szem borsót. A királylány végigaludta az éjszakát, reggel fizetett és ment, ők meg megállapították, hogy nem is volt igazi királylány. Egy hónap múlva aztán jött egy pecsétes levél, amiben tájékoztatták őket, hogy egy vendég ételt talált a lepedő alatt, és úgy meg vannak bírságolva, hogy arról koldulnak.

Aladdin és a csodapia

Aladdin talált egy lámpát a spájzban, megdörzsölte, és előgomolygott belőle egy dzsinn. „Mit parancsolsz, édes gazdám?” „Tonikot.”

(A kötészetben itt véletlenül belefűztek a könyvbe egy jegyzetlapot, amin a szerző azért könyörög a kiadónak, hogy hadd írjon inkább közgazdasági expozékat. Az alján a kiadó piros ceruzás jegyzete: „Kuss! Nincs mese! Mesélj!”)

A két kismalac

Volt egyszer két kismalac, mert így olcsóbb, mint hárommal, akiket megevett a farkas. És boldogan élt, amíg meg nem halt, éhen, mert nem volt neki több malaca.

A medvecukor és a tintatartó

fúbasszus végre kitaláltam egy eredeti mesecímet de mi legyen a tartalma?

Pipőke

Pipőke elment a bálba és találkozott a királyfival, aki először lecseszte ugyan, amiért a szőnyegre hamuzik, de aztán feleségül vette. Mintha lettek volna tesójai is, utánanéznék, ha nem futószalagon gyártanám a meséket.

Hósötétke

Volt egyszer Hósötétke, aki hat-nyolc ilyen stöpszli kis emberrel lakott a bánya mellett, és utálta az almát. És boldogan éltek, amíg nem jött a gonosz mostoha és le nem tunkolt Hósötétke torkán egy almát, aki ettől úgy fölfordult, hogy királyfi kellett hozzá, és így tovább, tudjátok, gyerekek, mint rendesen.

Éjsötétke

Hat-nyolc ilyen stöpszli kis emberrel lakott a bánya mellett Éjsötétke, és utálta a körtét. Aztán jött a gonosz mostoha és a háznál az összes körtét energiatakarékosra cserélte, és boldogan éltek, amíg el nem untam ezt a sok rohadt mesét. Mér nem írhatok inkább közgazdasági expozékat, mér van nekem ilyen szar munkám?

Reggelzöldke

Reggelzöldke utálta a banánt, és jött a gonosz mostoha, kész, elég már, majd erre az oldalra több rajzot raknak.

Az öreg halász és a tó

Az öreg halász kievezett a tóra, fogott egy nagy halat, hazavitte, megsütötte, ízlett neki, örüljetek, gyerekek, nőjetek végre már föl, a rohadt életbe, hogy írhassak nektek közgazdasági expozékat, itt a vége, futok a kiadóba és fölveszem a honort.

»»»»»»