Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Születésnapi köszöntő Orbán Viktornak

Volt egy barátom, aki diktatúrában nőtt föl. Reggel megcsókolta a fiókba rejtett piros-fehér-zöld szalagot, aztán elindult munkába és kifelé egész nap ünnepelte a Kárpátok Géniuszát, a nagy kondukátort. Végül nem bírta tovább és otthagyta szülőhazáját, eljött Magyarországra, valódi hazájába vagy sem, azt ő tudja. De aztán továbbment Nyugatra, már ott élt, amikor én összeakadtam vele a neten, egy ideig sokat leveleztünk, mindenféléről, többek között a Kárpátok Géniuszáról is. Finoman mondva azóta se szerette meg. Aztán elkeveredtünk egymástól, Facebookon még bejelöltük egymást, de ott már nem beszélgettünk. Továbbra is egy nyugati demokráciában él, ahol meg sem értenék, mi az a személyi kultusz.
  Eltelt valamennyi idő, eszembe jutott a neve, megnéztem, mi van vele. Nagyon régóta nem írt semmit a Facebookra, néhány sor a tavalyi választások után, előtte sokáig semmi, utána semmi. Olvasgattam, gondolkodtam – aztán úgy döntöttem, én nem ismerem többé ezt az embert, valószínűleg sosem ismertem.
  Narancsaromával átitatva ujjong a hős Árgyélus királyfiért, aki legyőzte a pomogácsokat és egyébként is egy félisten. Épp csak azt nem teszi hozzá ékes román nyelven, hogy éljen Vicu Orbanescu, az Etyeki-dombság Géniusza, a nagy likvidátor.
  Csak azt remélem, hogy legalább kék-sárga-piros-fehér-zöld szalagocskája van a fiókban, narancsszín berakással.

»»»»»»