Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Alternatív elmélet

Az utókor gondos elemzői apró ellentmondásokat mutattak ki a családi viszonyokban, pontosabban azok elbeszélésében, hiszen soha senki nem látott egyetlen családtagot sem. Így például több ízben értesülünk arról, hogy bébiszittert kell keresni vagy nem sikerült bébiszittert keresni, máskor viszont azt halljuk, hogy egyáltalán nincs is gyerekük.
  A LAttilaD.org Rendőrségi Ügyiratokat Vizsgáló Ügyosztálya egy alternatív elméletet állított fel, amelyet ezúton tárunk a nyilvánosság elé.
  Szerintem semmiféle baki, következetlenség nincsen. Columbo egészen egyszerűen hazudik. Mint nemegyszer értesülünk, első perctől kezdve tudja, hogy a gyilkossal beszél; ez akkor is így van, ha végül nem mondja el, hogy mikor jött rá. Nem feladata, semmilyen etika nem követeli meg, hogy a tiszta igazat mondja olyan embereknek, akikről tudja, hogy embert öltek, és az a munkája, hogy ezt rájuk bizonyítsa. Kedvenc részemben, amely éppen most megy, megrendezi a felesége és a saját halálát, hogy elkapja a gyilkost – közben más dolgokban is hazudik, például nagy parádéval bekísértet egy embert, akiről tudja, hogy ártatlan, de a gyilkosnak azt kell hinnie, hogy bedőlt a misztifikációjának.
  Hát a családi viszonyairól is hazudik, azt mondja, hogy nincsen gyerekük, mert így kívánja a stratégia. Bármikor bármit hazudhat, egy gyilkosnak igazán nincs erkölcsi alapja a szemére vetni. Vagyis valójában szinte semmit sem tudunk az életéről, legfeljebb annyit, amit érdektelen embereknek mond.

»»»»»»