Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Szebb jövőt, avagy a nyelvi reform

Tarlós István szebb jövőt kívánt egy tüntetésen, aztán amikor a fejére olvasták, hogy ez egy nyilas köszönés, természetesen azonnal följebb állt neki, hogy úgy látszik, a szép és a jövő szavakat törölni kell a magyar nyelvből, és utána fog nézni, nem használták-e a nyilasok túl gyakran a „jó napot” köszönést.
  Szóval megint nácista fideszest avatunk, pedig még meg se száradt az elektron az előzőn. Arra gondoltam, hogy ki kellene tekerni Tarlós István nyakát. Hogyan? Van itt valami probléma? Talán bizony ki kellene törölni a magyar nyelvből a „ki”, a „kellene”, a „tekerni” és a „nyakát” szavakat, netán Tarlós István nevét?
  Innentől írhatok egy könyvet arról, hogy hogyan kellene a fideszeseket mind egy szálig leölni, és a törvény szerint engem (remélhetőleg) bíróság elé állítanak – de ekkor jön a Tarlós-elv. Tisztelt bíróság, a könyv összes szava megtalálható a szótárakban, talán bizony be akarják őket tiltani?
  Sőt innentől tehetek horogkeresztet is a könyv címlapjára, vagy akár vörös csillagot is (Tarlós valószínűleg ez utóbbit jobban zokon venné), ámbár mindkettő tiltott önkényuralmi jelkép, de hát kérem szépen, tisztelt bíróság, a horogkereszt hat egyenes vonalból áll, talán bizony be akarják tiltani az egyenes vonalat? A vörös csillag egy piros ötszöget körbevevő öt piros háromszögből áll, talán bizony be akarják tiltani az ötszöget és a háromszöget? És a pirosat?
  Szóval bármit szét lehet szedni apró darabokra, és máris föl lehet mutatni, hogy azok az apró darabok önmagukban nem jelentenek semmi rosszat, semmi baj nincsen velük, csak azok a rohadt, gázkamrába való zsidók szemétkednek már megint velünk… elnézést, tisztelt bíróság, „rohadt, gázkamrába való zsidók” az áll hogyaszongya 4 db A betű, 2 db Á betű, 1 db B betű, 2 db D betű, 1 db G betű, 1 db H betű, 1 db I betű, 2 db K betű, 1 db L betű, 1 db M betű, 1 db O betű, 2 db Ó betű, 2 db R betű, 1 db T betű, 1 db V betű, 1 db Z betű és egy db Zs betű, továbbá 3 db szóköz és egy vessző. A tisztelt bíróság ezek közül melyikben lát kivetnivalót? Kívánságukra azonnal törlöm a szövegből, amelyiket illetlennek találják.

Ja, elfelejtettem említeni, hogy Tarlós azt is megjegyezte, hogy nem tudta, hogy ez egy nyilas köszönés. Hát itt tartunk, kérem. Magyarországon él legalább egy olyan ember, aki hatvanegy éves fejjel, háromgyermekes apaként és háromszoros nagyapaként, két diplomával, tartalékos őrnagyi rangban, hosszú polgármesteri múlttal, számtalan kitüntetés birtokosaként – műveletlen, ostoba ember. Mert persze hogy nem kell, nem is lehet mindent tudni, de micsoda vegyész lenne az, aki nem tudja, mi lesz hidrogén és oxigén elegyéből, ha meggyújtják? Hát egy politikusnak meg a történelmet kell tudni. Az neki munkaeszköz, és aki nem ismeri a saját munkaeszközeit, az műveletlen, sőt ostoba, hiszen azt hiszi, hogy tud dolgozni, pedig nem.
  Szerencsére a net megkímél minket attól, hogy a „szegény buta Tarlós” imázsa ködöljön fel lelki szemeink előtt. 2006 augusztusában Tarlós beszédet mondott a Dohány utcai zsinagóga előtt, kegyelettel emlékezett meg a „zsidó testvérekről”, szóval hallott valamit harangozni a történelemről – és a jelenlevők a szemére vetették, hogy a Jobbik is támogatja, mit keres a zsinagóga előtt.
  Tehát állítólag lenne egy Tarlósunk, akit három éve még támogatott a Jobbik, és nincsenek ismeretei a nyilasokról. Megkérdeztem egy öreg székelyt, azt mondta:
  – Ilyen állat nincs es.

»»»»»»