Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Orbán Viktor szexuális kicsapongásai

Mielőtt rátérnénk Magyarország miniszterelnökének szexuális kicsapongásaira, el kell mondanom, hogy meglátásom szerint hírhamisítás, ha valaki híres ember nevét félrevezetően használja cikk címében: mert a hír nem a híres emberről szól vagy egy másikról, aki kevésbé híres és ugyanúgy vagy hasonlóképp hívják. Szerintem az ilyenért első alkalommal főszerkesztői körmöst kellene adni, másodszorra kirúgni az illetőt. A helyzetet persze némiképpen bonyolítja, hogy az ilyesmiket főszerkesztői biztatásra, sőt utasításra követik el, úgyhogy a fejétől bűzlő halat rögtön a főszerkesztőnél kezdve kell kirúgni. Vagy esetleg csak őt, és az újságírók rögtön elkezdenének valódi címeket adni a híreiknek.
  Akad még ilyen. Most átlapozom a feedjeimet.
  Megvannak! Íme a hatos lottó nyerőszámai (Délmagyar)
  Miért, el voltak veszve? Szólt valami pletyka, hogy ezen a héten nem húzzák a hatos lottót? Vagy mi ez a dráma, azon kívül, hogy kattintsanak ránk, ránk, ránk?
  Igyon kávét, nem lesz öngyilkos! (Index)
  De, attól még esetleg igen. „A statisztika szerint napi két-három csésze a felére csökkenti az öngyilkosság esélyét.” A címbeli bölcsesség a statisztikai átlagot ténnyé lépteti elő. Ugye tetszik tudni, mi a különbség aközött, hogy „Kis Pál nyerte a választásokat” és „az exit poll eredmények szerint Kis Pál nyerte a választásokat”?
  Jövő hétvégén sem lesz hó (Index)
  Hát az biztos. Hamis hír ez is. Az olvasó önkéntelenül rákattint: „persze hogy nem, de ki állította, hogy augusztusban hó lesz”? Aztán veszi észre, hogy egyszerűen arról van szó, hogy folytatódik a kánikula.
  A hírhamisítók kézikönyve szerint a hamis címnek valami köze csak kell hogy legyen a cikk tartalmához, különben jön a reklamáció és ki leszünk rúgva. Természetesen most közölhetnénk, hogy a LAttilaD.org nem hírportál, ezért a kézikönyvek írhatnak, amit akarnak, az minket nem érdekel, és különben sincs minket honnan kirúgni. De nem. Szembenézünk szavainkkal és igenis rátérünk a címbeli tárgyra, hogy az olvasó úgy érezze, kapott valamit a kattintásáért.
  Orbán Viktor szexuális kicsapongásai nem érdekelnek minket, ha vannak, ha nincsenek. Jó lesz? Elégedett az olvasó?

»»»»»»