Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools
Láncreakció

Szembejönnek, csicseregnek.
  – Jaj, figyelj már, az nem úgy volt. A Béla nem azért hazudott Gizinek a vacsiról, mert a Sanyával volt, hanem mert a Sanya már beszélt Frédivel. Szerintem nézd meg ezt a részt még egyszer.
  – És akkor mi van a Frédi tervével?
  – A Sanya segíteni fog neki, figyeld meg, az egész ügyet rákenik Irénre és ő mehet a sittre. Mondjuk nem is bánom, utálom a csajszit.
  – Én bírom. Mindig jó cuccokban jár és klassz a dumája. Tudtad, hogy játszik színházban is?
  – Az Irén?
  – Aha, vagyis a csaj, aki játssza.
  Vidám kedvemben vagyok, odaszólok nekik.
  – És mi van a Laci meg a Karesz ügyével?
  Rám bámulnak. Halvány fogalmam sincs, egyáltalán vannak-e ilyen nevűek a sorozatukban.
  – Milyen ügyével? – kérdezi az egyik, de a másik oldalba böki.
  – Figyu, nem érted? A Laci nem is a Verával volt akkor éjjel, hanem a Karesszal.
  – Fúha, nebasszámá ki velem, hát mind a kettőnek felesége van!
  – Na és, tudod, hogy van ez. A Karesz volt akkor igazából, aki rádumálta a gyilkosságra, és akkor az a holttest igazából nem is a Jucié, hiszen a Karesz nem öletné meg a Jucit, hanem akkor csak a Bella lehet ottan megölve, figyeld meg, hogy a nyomozó is erre fog jutni.
  – Akkor hol a Bella kocsija?
  – Mit tudom én, akárhol, nem ez a lényeg, hanem hogy akkor a Laci a gyilkos.
  Tűnődve megszólalok.
  – Csakhogy Feri az étteremben volt.
  Egy szappanoperában mindig van étterem. És miért ne lehetne benne egy Feri is? Rám bámulnak megint, aztán rájönnek az egész nagy titokra.
  – Persze, csak az étteremben lehetett. A Jocó azért nem találta, amikor oda akarta neki adni a csomagot.
  – A narkóval?
  – Aha, és ezért került aztán Bellához, mi persze azt hittük, hogy a Jucinál volt, de ha Feri az étteremben volt, akkor Jucihoz nem kerülhetett, hiszen Ernő az egészről nem tudott semmit!
  Továbbsétálok. A lepkére gondolok, aki megrebbenti a szárnyát Kínában, és ez tornádót okoz Kaliforniában. Két mondattal végérvényesen összekuszáltam egy szappanopera egytucatnyi szereplőjének életét, és a jelenség innentől önálló életre kelve bármekkora felfordulást okozhat. Lehet, hogy holnapra már Kornélt tartóztatják le a narkó miatt, Istvánt a gyilkosságért és Erzsébetről derül ki, hogy másodállásban prostituált. Ha nem szóltam volna semmit, akkor talán Hortenzia lenne prostituált, Richárd a gyilkos és Petronellánál találnák meg a narkót. Miattam fogja megölni János a nyomozó feleségét, és ezért kirúgják Róbertet az építkezésről, emiatt viszont Sebestyén nem veheti feleségül Ursulát, és így az egész családi boldogságuk, a kis Rozikával, Marikával, Pirikével és Borikával kimarad a sorozatból, és kirúgják azt a forgatókönyvírót, aki ezen a részén dolgozott, ezért ő, minthogy forgatókönyvírónak már nem veszik föl sehová, elmegy szenet lapátolni, ott megsérül a keze, bejön az én osztályomra és nekem kell megoperálni, ami miatt lekésem a díszdoktorrá avatásomat…
  Utálom a lepkéket.

»»»»»»