Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Leánykórus

Kezdjük találós kérdéssel. Mi az összefüggés a következő öt név között, ebben a sorrendben?
  Somlai Edina
  Bogdányi Titanilla
  Szőnyi Juli
  Zsigmond Tamara
  Molnár Ilona
  Az öt hölgy a hazai színjátszás, közelebbről a gyerekszinkron öt kiválósága, de azok vannak többen is – mi köti össze pontosan ezt az ötöt ebben a sorrendben?
  Fél pontszámért tessék egy arckép is hozzájuk.

2719-1.jpg

A fotót Angelika Reißner dedikálta mint Angie Gessner, Brinkmann professzor fiának nevelt lánya, aki egy ízben egeret operáltatott a Fekete-erdő Klinikán. És öt magyar hangja volt neki.
  Szerintem ez egy kicsit sok. Kettő még csak-csak. Elke nővér, Angie későbbi nevelt mostohaanyja Zentay Lilla hangján kezdte, aztán Balogh Erikaként folytatta – már ez is elég zavaró, a két hang annyira más, annyira eltérő jellegűek. Öt hang egyetlen sorozatban már nagyon nagy túlzás. Ráadásul nem lehet az öt közül két hasonló habitust kiválasztani, nemhogy mind az ötöt hozzátársítani ugyanahhoz az archoz.
  Az ilyesminek mindig van oka, de ez a nézőt nem vigasztalja. A klinika utolsó évadaira a főszereplőket leszámítva szinte mindenkinek új hangja lett, és ez egy ponton túl már nagyon zavaró. Angie esete azért a legzavaróbb, mert már három hang is több a soknál, neki meg öt van, és mert az első hang Somlai Edina. Az ember az első hangot szokja meg, untalan úgy érzi, hogy azzal jobb volt, ráadásul én mindig Somlai-párti maradok. Most is az ő egyik filmje szól, Allyson Hannigan szájából vonultatja föl az érzelmek teljes tárházát, annyira felzaklatja, hogy marslakó a mostohája. Angie-ként egy másik hangját használta, mert sok van neki, egy Gálvölgyi van a hangjában elrejtve.
  Tanulság nincsen. Lehetne, de azt a szinkronrendezőknek kellene levonniuk.

»»»»»»