Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Kocsik értéke 2.

Kisebb levélváltást folytattunk Segesvári Csabával, akinek szintén elküldtem az előző cikket. Sárgával az ő, fehérrel az én soraim, kicsit rövidítve.

Köszönöm, hogy megtisztelt a soraival. Az ilyen jellegű cikkek minden esetben sértenek valakit. Jelen esetben Önt. Ezt sajnálom. Az autók értéke csak példa volt, az egész cikk, arról szól, miért a háziorvos adja az igazolást a rokkant kártyához és miért lehet vele korlátlanul parkolni. Ez jogi szabályozási kérdés. És engedje meg, de egy cupe sport Mercedes, ami rokkant kártyával parkol, biztos, hogy nem kerekesszékest szállít, ugyanis abban nem fér el.
  Mi nem gerjesztjük Önök ellen a hangulatot. Csupán arról van szó, hogy Önök, akik valóban mozgásukban korlátozottak minimális arányban parkolnak reggeltől estig a Széchenyit tér közepén, minden hivataltól távol. És mindezt úgy, h a kijelölt közel 10 parkoló pele üres. Gondolom elhiszi nekem, h nem Önök ellen irányult a cikk.
  A cikkből is kiderül, nekem teljesen mindegy milyen autóval közlekednek, ám az ellenőrzés nincs megoldva. Visszatérve egy mondatára, hogy mi is cikkeztünk arról, hogy valakinek orvosi felülvizsgálatra kellett menni, hogy kinőtt-e a lába. Személyes ismeretségi körömben nem egy ember rokkantnyugdíjas - mellette dolgozik és mindannyian tudjuk, hogy semmi baja. Vette a papírt. Az Önök esélyegyenlőségi küzdelme pedig igenis feltételezi, hogy egy mozgásában korlátozott is dolgozhat, akkor pedig az ellátás jogossága kérdéses. Gondolom ezért kell a felülvizsgálat.

Remélem sikerült eloszlatnom kételyeit. Nem a nyelvünket köszörüljük, egy hibás szabályozás és a csalások óriási száma ihlette a cikket.

Én is köszönöm Önnek a válaszát. Egy-két megjegyzést és kérdést szeretnék fűzni hozzá.
  Ha az autók értéke csak példa volt, akkor szerintem rossz példa. Megesett már, hogy az autók padlójának magasságát hozták fel „ellenérvként”, mondván, hogy ilyen autója biztos nincs mozgássérültnek. Én értem, hogy számos autónál meglepő a gondolat, hogy mozgássérülteknek lehet olyan, de lehet, hogy tényleg az övé. Vagy az is, hogy nem az övé. De mi köze az autó küllemének, értékének a parkolás jogosságához?
  Nem, biztos vagyok benne, hogy Önnek nem áll szándékában hangulatot gerjeszteni ellenünk. Ám az ilyen cikkek eredménye mégis ez, függetlenül attól, hogy egyidejűleg kifejtenek-e hasznot a csalók elleni harc propagálásában.
  Ha nem csalódom, Sztálin mondta – de legalábbis neki tulajdonítják –, hogy inkább szenvedjen tíz ártatlan, semhogy egy bűnös megmeneküljön. Azt hiszem, egyetértünk abban, hogy a sztálini elvek nemkívánatosak mai világunkban. Mégis azt látom, hogy a parkolási csalók ellen folytatott harcnak az a legkézzelfoghatóbb eredménye, hogy nekünk, valóságos mozgássérülteknek folyamatosan bizonyítanunk kell, hogy azok vagyunk, amik. Eközben a csalók tovább csalnak.
  Ha Ön olyan cikket szeretett volna írni, ami a csalók elleni fellépést sürgeti a mozgássérültek megtámadása nélkül, akkor nem érte el a célját. Ha elfogad egy tanácsot: írjon máskor is erről, de úgy, hogy a csalók ellen szóljon és csak őellenük. Szívesen segítek, ha igényt tart rá.

Megpróbáltam megnézni a neten, hogy milyen autó ez a Mercedes, de nem nagyon derült ki. Mindazonáltal, kedves Csaba, ha most azt mondom, hogy egy Ford Tourneo Connectbe belefér négy tolókocsi úgy, hogy háromban ember is van, ráadásul az egyikben fekszik, és az másfél méter hosszú, akkor lehet, hogy kételkedni fog. Pedig mi megcsináltuk. Az emberi találékonyság határtalan. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy szerintem az illető Mercedesben tényleg mozgássérült utazott, csak azt, hogy vigyázni kell az ilyen „magától értetődő” következtetések levonásával.

bármelyik verzió ami Önnek megfelel. A Ford pedig egy dobozos autó. Az E, S, egyéb coupe alacsony magasságú autók, amibe egy kerekesszék sehogy se fér. :-)

Köszönöm a linket. Igen, ilyenbe tényleg nem fér bele egy tolókocsi egy benne ülő emberrel. De ember nélkül igen. Feleségemmel utaztunk már kombi Wartburgban úgy, hogy két elektromos kocsi volt a csomagtartóban, szétszerelve. Nem mondom, a barátunkról folyt a víz, miután szétszedte őket (nyári hőség is volt), de a dolog működött. Szóval „több dolgok vannak földön és egen”…

»»»»»»