Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Gyártsunk bűnöst és büntessük meg azonnal

Olvasgatom a Homár adóellenőr-összeállítását és gondolkodom. Író vagyok, az a dolgom, hogy képzelegjek.
  Fószer fuldoklik a Dunában, kiabál. Muki odajön a partra. Fószer: „Segítség, segítség!” Muki: „Aha, majd hülye leszek kihúzni, hogy adj egy százast, aztán fölmutasd az APEH-igazolványodat.” Fószer megfullad, Mukit becsukják, Fószer pedig nem is volt adóellenőr.
  Gyurcsány Ferenc látogatást tesz egy vidéki városban, ott a sajtó, felhajtás, minden. Egyszer csak gondol egyet, bemegy egy fagyizóba és eszik egy fagylaltot. Tulaj odavan a boldogságtól, még pénzt se akarna elfogadni, egy testőr a markába gyömöszöli. Gyurcsány elfogyasztja a fagylaltot, aztán leveszi magáról a gumiálarcot és fölmutatja az adóigazolványát.
  Vándorcirkusz elefántja kicsit elkóborol a városka főterén, odamegy a zöldségeshez, föleszi a salátáit. Zöldséges még kínálgatja is, reklámból, meg úgyis kifizetteti majd a cirkuszosokkal, gondolja. Nincs rá ideje, elefánt megfordul, kiszarik egy adóellenőrt, aki közli, hogy akár kapott pénzt, akár nem, számlát nem adott.
  Következő kismama rosszul lesz következő bolt előtt, inni kér, nem adnak neki, ők is olvasták trükköt Homárban, kismama elvetél, bepereli boltot, bolt bepereli APEH-et, APEH bepereli Homárt, Homár elviszi balhét, ho már mást nem tehet.
  Utas kimegy pályaudvarra, vár valakit, két vasutas megragadja és föltuszkolja egy vagonba. Fent várja harmadik vasutas, követeli a menetjegyet, a vonat Vlagyivosztokig megy. Utas tiltakozik, ő csak a peronra jött, vasutas közli, hogy ők is olvassák a Homárt és tanulnak az APEH-től.
  Muki áll a piros lámpánál, taxis odahajt, hátulról kiugrik egy fószer, berángatja Mukit a taxiba, lerohannak vele Nyíregyházára és követelik a viteldíjat. Őket is megszívatták a pályaudvaron és ott tanulták.
  Taxis megáll piros lámpánál, odalép egy rendőr, kalapáccsal szétveri a lámpákat és megbírságolja, amiért lámpák nélkül közlekedik.
  Adóellenőr csinál hat adócsalót, a hetedik üzlettől kezdve már semmilyen trükk nem működik, adóellenőr már a kirúgástól retteg, a tizenötödik üzletben megkérdezi a tulajt:
  – Maga tudta, hogy adóellenőr vagyok?
  – Persze, a fényképe órák óta fönt van az Adóellenőr-figyelő pont hun.

»»»»»»