Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Éneklő Olaf és szintiző Vanessa

Nézegetem a karácsonyi játékkatalógus-füzetkéket és törpöngök. Gabi órát szeretett volna tavaly, és én ünnepeltem magam, mert találtam jégvarazsasat, Elza és Anna néz a számlapról, Gabi pedig akkoriban bolondult a Jégvarázsért. Erre ma? Kristoff-baba, Elza-baba, Anna-baba, éneklő Olaf, éneklő Anna, éneklő Elza. Porcelán teáskészlet, karácsonyfadísz-készítő készlet, kreatív készlet, poszterkészítő, plüssállatok és -hercegnők, másmilyen Elza Olaffal, puzzle, babakocsi, Elza zenélő hópálcája (?), társasjáték, twister, színváltós hópehely táska, másfél oldalon keresztül, összeadogattam, ha ezt valaki mind megveszi a gyerekének, az hetvenhétezer forintba sikít, mindből szigorúan egy példányt.
  Pár oldallal arrébb legócsillháb, mint már oly sok éve rendesen, csak most már másképpen írják a nevüket, Darth Vader™, Luke Skywalker™, Grievous™ tábornok, mert így állapodott™ meg a Lego™ és a Star Wars™, akarom mondani annak tulajdonosa™, a Lucasfilm™. Viszont nem Kristoff™-baba, Elza™-baba, Anna™-baba, az majd jövőre.
  És beleestem a gondolkodóba. Egyszer, ha a fejemre nem esik egy meteorológiai műhold, befejezem. Aztán esetleg kiadják. De ha kiadják, akkor ahhoz francizét kell csinálni, mert enélkül senki meg nem vesz egy egymillió millió oldalas, hatszázezer kötetes könyvsorozatot. Kell a francizé. Lesz a boltokban, szent merevlemez, Kissy-baba, gombnyomásra elbambul és újabb gombnyomásra hirtelen fölriad: „Mivammá?!” Lesz Vanessa-baba, szőke, kék szemű, szintetizátoron játszik, főzőcskézik, dermesztő pillantással néz. Lesz Elke-baba, fésülhető vörös lófarokkal, gombnyomásra bármit elismétel utánad hihetetlenül kerékbe tört nyelvtannal. Lesz komplett alapítványi szett™, tizenkét figura, az összes egér meg egy shindybaba, egymással csak edzenek, de a shindybabát jól megverik, garantált szórakozás az egész családnak, harmincezer forint. Lesz játék Jerry-telefon, alapítványi mikrobusz, játék Nimbusz műanyag golyóval, shindyvadász társasjáték™, egérfüles hajpánt (az most is van, a neten levő képekről vettem az ötletet, de akkor alapítványi logós csomagolásban lesz és ötször annyiba fog kerülni).
  Hát kell ez nekem? Kell ez az egérkéknek? Az, hogy a világirodalom leggonoszabb gonosza, Darth Vader hagyott magából bolondot csinálni, az egy dolog. Másik idő, másik galaktika. Az, hogy Elza és Anna hagyott magából bolondot csinálni, az is egy dolog. Ők Arendelle-ben élnek, ott nem árulnak ilyen játékokat.
  De az egérkék hogy menjenek végig nyugodtan Beaulieu utcáin, ha a játékboltok az ő elcsúfított másaikkal vannak tele?

»»»»»»