Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




El kell törölni október 23-át és március 15-ét

141006-1.jpgÉs Isten ments november 7-ét bevezetni helyettük. Bármit, csak azt nem. Még április 4-e csak-csak, de kétséges. A legszigorúbban őrizkednünk kell attól, hogy valaha megemlékezzünk Gomułka lengyel pártfőtitkár bukásáról (december 17.), az aranygyapjas rend megalapításáról (január 10.), Jeanne d’Arc perének megkezdéséről (február 21.), sőt Róma megalapítását sem merném biztosan vállalni (április 22.). Május elseje talán már mehet, de még augusztus 20-a is csak ötven százalékos bizonyossággal vállalható. Ellenben a legteljesebb lelkinyugalommal megtarthatjuk karácsonyt, szilvesztert, gyümölcsoltó boldogasszonyt, svüeszt, Bahá’u’lláh születését, Krisna dzsanmastamit, simakuszarasit vagy akár boszorkányszombatot.
  Mert ezeken nem tartanak szónoklatokat.
  Szónoklatokkal járó ünnepeket kizárólag nyárra szabad beiktatni, mondjuk május elseje lehet az évben az első és augusztus 20-a az utolsó, mert mostanában a telek kitolódnak egészen márciusig, az áprilisok szeszélyesebbek, mint valaha, és augusztus utolsó napjaiban beköszönt az ősz. Ezért aránylag biztonságosan megünnepelhetjük Orbán Viktor születésnapját (május 31.) vagy akár Semjén Zsoltét (augusztus 8.), de semmiképp sem Rogán Antalét (január 29.) vagy Kövér Lászlóét (december 29.). Viszont például Mel Gibson születésnapját is megtarthatjuk, hiába esik január harmadikára, mert akkor se tartanának szónoklatokat. Ha Mel Gibson fejére, Isten ne adja, akkora adóteher súlyosbodna Amerikában, hogy elmenekül onnan és kezet fog Orbán Viktorral, akkor elesik a születésnapján tartandó ünnepségtől, mert akkor már lennének szónoklatok is. Viszont ha Stallone járna hasonlóképpen, neki lehet tartani ünnepséget is, mert július hatodikán született.
  Általában véve politikai tartalmú, vagyis szónoklattal járó ünnepséget nem lehet beiktatni télire, de tavaszra és őszre sem, sőt a nyárral is vigyázni kell, mert sok éve nagyon esősek a nyaraink.
  Márpedig a szónoklat elengedhetetlen kelléke a háttérben álldogáló gyerekhad, minimum egyforma pólóban, de legalábbis népviseletben vagy barna inges, vörös nyakkendős cserkészúttörő-egyenruhában, amint egyszerre harsogják a jelszót: „Előre légy résen!” És már most is fogy a magyar. Nyáron a zuhogó esőben tüdőgyulladást kapnak, szövődményként petefészek-gyulladást és hererákot, egyszerre, mert peches nép vagyunk, és nem lesz nekik többé gyerekük, pedig eleve arra való a gyerek, hogy legyen neki gyereke, annak is legyen gyereke, annak is legyen gyereke, és ez mind-mind ránk szavazzon. Ha kinyuvasztjuk a szónoklattal, ez nem fog összejönni.
  A Facebookról való a mellékelt kép, amelyre jótékony kezek politikai jelszót is írtak. A putnoki tanuszoda avatását ábrázolja, amit felelőtlenül október másodikára szerveztek, pedig tudniuk kellett, hogy szónoklat is lesz, és eshet az eső. Esett is, és bár a szónok (fideszes képviselő) drága ruháját megkíméli a ferde nyakkendős, unott képű úr (fideszes képviselő) által tartott ernyő, amely egyúttal az úr drága öltönyét is védi, a gyerekek a háttérben ezalatt kénytelenek szinkronúszást bemutatni a szakadó esőben. Még szerencse, hogy nincsenek drága népviseletben vagy cserkészúttörő-egyenruhában, viszont tüdőgyulladást fognak kapni, szövődményként petefészek-gyulladást és hererákot, egyszerre, mert peches nép vagyunk, és húsz éven belül kihal Putnok. Marad a tanuszoda, üresen.
  Mindez elkerülhető lett volna, ha
  a) a gyerekeket beküldik fedett helyre, alkalmasint nyomban a tanuszodába, mert embereket nem használunk díszletnek a szovjethatalom bukása óta, a szónoklatot pedig úgyse hallgatnák meg szép időben se, őket még szerencsére nem érdekli, hogy éljen az orbáni és a putyini nép megbonthatatlan barátsága, éljen a törentárpödle, éljen a nyefke;
  b) ők maguk is bemennek fedett helyre, alkalmasint nyomban a tanuszodába, és velük együtt a helység összes fontos embere, már akinek nem sikerült idejében lábát törni vagy meghívót szerezni egy jó messze tartott pártszimpóziumra, úgyhogy most kénytelenek ott állni és végighallgatni, hogy éljen az orbáni és az alijevi nép megbonthatatlan barátsága, éljen a törentárpödle, éljen a nyefke;
  c) megvárják, amíg eláll az eső.
  Ezért nem szabad szónoklatokkal járó ünnepet tartani többé ősztől tavaszig, s ezért kell eltörölni a téli ünnepeket. De aggodalomra nincsen ok, születésnap akad éppen elég a hazai és a nemzetközi mozgalomban. Igaz ugyan, hogy Rákosi, Szálasi, Wass Albert, Brezsnyev és Tormay Cécile egyaránt télen született, de például Hain Péter éppen ugyanaznap, amikor szeretett vezérünk, és ott van még Kállai Gyula, Raúl Castro, Donáth György, Bajcsy-Zsilinszky Endre, Nagy Imre, Széll Kálmán, Wittner Mária, Nyirő József és Tarzan. Ők mind nyáron születtek, tetszés szerinti mennyiségű szónoklattal ünnepelhetők, népviseletes cserkészúttörőkkel, akik nem kapnak tüdőgyulladást, szövődményként pedig petefészek-gyulladást és hererákot, egyszerre, hiába peches nép a magyar…
  …hacsak nem esik pont akkor az eső.
  Előre légy résen! Éljen az orbáni, a putyini, az alijevi, a lukasenkai, a mugabei, az ortegai, az asszadi, a hámenei és a kimi räikkönen megbonthatatlan barátsága, éljen a bedő, éljen a törentárpödle, éljen a nyefke!

»»»»»»