Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




A fördőskurva

1.

– Tiszteletem, tanügy-igazgatási referens asszony méltóságod, itt Fördős polgármester beszélek Vácról. Nem, kérem, szabadlábon. Itt én vagyok a polgármester. Természetesen fideszes, méltóságos asszony! A titkos jelszót? Igenis… „Térdre a csuhásokkal, szenteltessék meg Viktor neve.” Igenis, méltóságod. Diákokat, tanügy-igaz… igenis, mennyi diákot tetszik parancsolni? Igenis. Hány órára és pontosan hová? Igenis, értettem. Előírásos öltözék van? Igenis… értem… Tetszenek zászlókat parancsolni vagy táblákat… hát Viktor apánk arcképével, természetesen! Értettem… igenis… ahogy gondolni tetszik. Minden a méltóságos asszony kívánsága szerint lesz. Ó, igazán nagyon kedvesnek tetszik lenni… ó… hogy nekem egy dedikált fotót a főméltóságú úrtól… személyesen… kérem, én nem is tudom… nem találok szavakat… ez annyira megható… igenis, tanügy-igazgatási referens méltóságos asszony kérem. Alázatos tiszteletem. Viktorért és a nemzet javaiért, előre! Viszonthallásra!

2.

– Na szóval maga az igazgató abban az iskolában. Maga meg a helyettese? Jól van. Maradjanak csak állva. Hát ide figyeljenek. Nem fogok maguknak hosszú szónoklatot tartani, nincs időm ilyen piszlicsáré ügyekre. Nem tudom, hogy ilyen libsiket hogyan nevezhettek ki egy iskolába, de majd kivizsgáltatom. Itt én vagyok a polgármester, megértették?! Ne szóljon közbe, most én beszélek! A diákokat hazafias nevelésben kell részesíteni. Ezt kívánja a haza érdeke, konkrétan a miniszterelnök úr, és ezt kívánom én is. A hazafias nevelésnek elengedhetetlen része, hogy a diákok kimennek a március tizenötödiki rendezvényre, megnézik saját szemükkel a miniszterelnök urat és magukba szívják a kormányzat iránti elkötelezettséget. Holnapra szedjék össze a listát a tanulókról, akik spontán ki fognak menni, különben megnézhetik magukat! Világos?! Büntetésül kétszer annyi diákot írok elő. Ügyeljenek, hogy ne legyen közte cigány vagy fogyatékos. És ne legyen köztük százhetven centinél magasabb. A miniszterelnök úr százhetvennégy. Most pedig tűnjenek a szemem elől, és jól jegyezzék meg, hogy ebben a városban én vagyok a polgármester!

3.

– Alázatos tiszteletem, itt Fördős polgármester beszélek Vácról, a tanügy-igazgatási refe… értem, akkor talán egy üzenetet ha szabad lenne… köszönöm. Tehát ha lenne kedves megmondani neki, hogy Fördős polgármester üzent Vácról… nem, kérem, szabadlábon… az igazgató egy makacs libsi kurva, és ha lehetne kérnem alázatosan egy rendes fideszes igazgatót kinevezni… férfit, persze, egy bizalmi pozícióba csakis férfit! Nagyon szépen köszönöm, tekintetes titkárnő asszony. Viktorért és a nemzet javaiért, előre! Kezicsókolom.

»»»»»»