Útirány

(Facebook-hozzászólás.)

A homofóbiát az egyik leggonoszabb dolognak tartom, ami emberi agyban valaha megszületett. Gyűlölni, kínozni, meggyilkolni másokat azért, mert nem azt szeretik, akit óhajtunk, hogy szeressenek? Én imádom a feleségemet, de nem óhajtom, hogy mások is őt szeressék. Őt majd szeretem én, rendicsek?
  Hitlernek volt egy magyarázata, hogy a zsidók miért gonoszak. Az első betűjétől az utolsóig hazug, kifordított magyarázat, a már meglevő gyűlölethez találta ki utólag az okot, de legalább volt valamilyen elgondolása. A homofóboknak még ez sincsen. Hivatkoznak a Bibliára – még a hívők, sőt a papok közül sem mindenki homofób, a nem hívőknek meg tökmindegy, mi áll a Bibliában. Látványosan undorkodnak a szexelő férfiak gondolatán – de homályban marad, hogy akkor miért fantáziálnak róluk, nekem például még sose jutott eszembe, hogy mit csinál a szomszédom a feleségével, pedig heteró vagyok. Hazugságokkal dobálóznak, hogy akkor majd megbuzulnak a gyerekek is – egyrészt ha nem gyűlölnék a melegeket, akkor ez nem zavarna senkit, másrészt tessék, nyitva a pálya, álljon be bármelyik homofób egy évre melegnek, szexeljen azonos neműekkel, mutassa meg, hogy ez lehetséges. Üvöltöznek, hogy betegek, betegek – de nem hívnak mentőt. És ha betegek? Nekem szívelégtelenségem van, és senki sem ordítozik miatta. Üvöltenek, hogy természetellenes – de az állatok is csinálják, és még senki nem tudta megmagyarázni, hogy nemileg érett, felelős felnőttek kapcsolatában mi a természetellenes. Csak az! Mert ő úgy óhajtja! Én tolókocsis vagyok és szakállas is, a feleségem vak, mi mikor leszünk természetellenesek? Összehasonlítják a pedofíliával – mert erre a szóra mindenkinek kinyílik a zsebében a bicska, más célja nincsen a dolognak, hiszen a felnőttek közötti, kölcsönös beleegyezéssel létesített testi kapcsolatnak köze sincsen testileg-lelkileg éretlen, alkalmatlan gyerekek molesztálásához.
  Próbálom elképzelni, amint egy meleg elcsábítja a tisztességes heteró mellől a házastársát. Ugye mondjuk van Ádám és Bella, heteró házaspár, és jön Csaba, hogy elcsábítsa Ádámot. De az heteró, nem érdeklik a férfiak! Akkor jön Diána, hogy elcsábítsa Bellát. De az is heteró, azt meg a nők nem érdeklik!
  Mi az a szörnyűségesen gyűlölnivaló mások nemi életének egy önkényesen kiragadott motívumában, amitől évezredek óta millió és millió ember vöröset lát és tör-zúz, gyilkol, a saját gyerekét kikergeti az utcára meghalni, csak ő ne lássa? Hát ne nézze! Tessék tirhulni végre mások hálószobájából!

»»»»»»