Mint a rosta lika

Alighanem alvajáró lehetek: mára virradóra bent találtam magam egy újabb csoportban, ahol én vagyok a fő téma.

Han Solo Külön poszt,nehogy elvesszen: a blog bejegyzést megosztottam a ROSTA oldalán,pár perc alatt törölve lett..... demokratikusan! Wilhuff te törölted?
  No nem baj,kitettem újra.
  Most aztán 24 órában ügyeletben kell lennetek....
  Wilhuff Tarkin Beláthatod,hogy a Rosta oldalán nem jelenhet meg .Bárhol máshol igen.
  Han Solo Miért? Egyetlen komoly érvet kérek!
  Wilhuff Tarkin Saját magunk elleni írást már csak nem jelentetünk meg.Elégedj meg a többi ezer oldallal.

Ja, hát akkor ez innentől felejtős. Van egy frissiben alakult mikromini szervezet, akiket „felkap” egy jelentős olvasottságú blog, de elzárkóznak előle, mert csak odáig olvasták a tegnapi cikket, hogy „Eredetileg egy önkényeskedő adminról írtam volna, de a történet villámgyorsan kinőtte magát egy önkényeskedő fogyimozgalom szto” – állj. Ez csúnya, rossz, fujfuj és berzenk, ez bántani fog minket és bibis lesz tőle az orrocskánk, azonnal ki vele az oldalunkról, azonnal ide még több homokot a fejünk köré, ha az oldalunkon nincsen ott, akkor nem létezik!
  Úgyhogy kialakul a szokásos képlet, a szimpatizánsok nem fogják látni a pártvezetőségnek nemtetsző közleményeket, mindenki más igen. A szimpatizánsoknak majd tiltva lesz más forrást olvasni, és kész a kocsi, elszigetelődnek a világtól. Nem adok egy évet, és az egész lufi kipukkad, leereszt, mint a rizsfelfújt, megröcsked az incibürkéje, kifolyik az olaj és beáll az aszisztolé. Ettől még zombizhat akár évekig, az elnökség tök totál komolyan azt hiheti, hogy ők egy mozgalmat vezetnek, van egypár ilyen az országban, némelyik parlamenti párt vezetői is alighanem istók zicsi komolyan azt hiszik, hogy őmögöttük még áll valaki a haverokon meg a haverok haverjain kívül, de amikor a főnök a másik irányba néz, akkor a haverok gyorsan áttömörülnek abba az irányba, hogy ott is tömegeket lásson.
  A tegnapi cikk még nem a Rostáról szólt, hanem két adminról és az adminkodás módjáról; a két admin egyike Rosta-tagnak mondta magát, a másik nem. Ez a mai cikk szól a Rostáról.

Han Solo Na kérem a blog írása mint a fentiek mutatják igaz és jogos volt! Az azonnali törléssel elismerve!
  Wilhuff Tarkin Akkor legyen igaz.Most boldog vagy?

– Főnök, főnök, ég a ház.
  – Marhaság, Józsi, menjen vissza dolgozni.
  – De éppen itt alattunk ég, főnök, mindjárt itt a tűz!
  – Jó, akkor ég. Most boldog?

Han Solo Nem vagyok az képzeld! Sőt!!! Mélységesen elszomorító,hogy a rosta 17 vagy 20 / mittomén pontosan ,most éppen mennyi / tagja között egyetlen egy nem akad ,aki megértené miről van szó!
   Wilhuff Tarkin Tévedsz.Ma este megértettelek benneteket.

Az én cikkemből értette meg Solóékat? Na ne már.

Han Solo Nem hinném Wilhuff......
  Wilhuff Tarkin Akkor csak sejtem a mozgatórugókat,

Aha, ilyet is ettünk már, no mindegy, ugorgyunk.

én mondjuk megtisztelve érezném magam egy ilyen blogtól....az az elszomorító, hogy az önirónia nagyon ritka jószág, nemcsak errefele....a humor még csak-csak, na de amikor arról van szó, hogy mi vagyunk a célpont, az más, az meg-bo-csájt-ha-tat-lan...láttam múltkor a tv-ben egy remek humorú politikust v közéleti embert - a riporter feltett neki egy picit böködős kérdést, először fel se fogta, utána meg besértődött...
  Luke Skywalker Abban reménykedem, hogy a Rostában valakinek megjön az esze, és átszervezi, gatyába rázza a társaságot, akik érteni fogják, hogy a "mocskolódás", és a kritika között óriási a különbség! Wilhuffkám! Most, saját csoportban kellene ismertetni a külső véleményt okulásként. Nem hinném, hogy "ellenetek" íródott, hiszen rólunk is lehúzták a vizes lepedőt. ( nekem a Skywolker megtisztelő volt) Amúgy egy külső szemlélődő számára valóban érthetetlen. Mi tudjuk, hogy ki kicsoda, miért van bajunk vele...de ha valaki kintről olvassa, az megkérdezheti, hogy "ezek hülyék"? És igen...azok...vagyunk.

A következőt Han tette ki, szerző neve nélkül, nyilván egy másik csoportból hozva.

ROSTA Kedves cikkíró! Egy sajnálatosan rosszul fogalmazott admin bejegyzés áldozata lett Sajnos a Rosta mozgalom résztvevőinek egy övön aluli, és nemtelen lejárató kampányt kell elviselniük olyan ami hiteltelenné teszi nemcsak Rosta Mozgalmat, hanem a rokkant társadalom összes ügyét. Az admin azokat a személyeskedő hangvételű cikkeket, és személyeskedéseket foja törölni, és törölte eddig is, ami árt egyes magánemberek jóhírének, és a frissen alakult, (és természetesen hivatalosan bejegyzett) Rosta Mozgalomnak egyaránt. Tehát becsületsértő, gyalázkodó, lejárató cikkeket ezután is törölni fog minden jó érzésű admin minden oldalról. Tisztelettel egy admin a sok közül

A kedves cikkírónak amúgy neve is van, és szereti, ha azon szólítják, de mindegy. Nem, nem lettem áldozata semminek, legfőképpen nem Csubakka bejegyzésének, egyrészt mert ez rólam lepereg, másrészt mert akkor olvastam életemben először a (természetesen hivatalosan bejegyzett) Rosta nevét, tehát rám nem vonatkozott a kritizálási tilalom, harmadrészt Csubakka sorainak megjelenése után én még órákig ott voltam és téptem a számat. Akkor jöttem el, amikor Leia is átváltott önkényeskedésbe, és erről írtam a tegnapi cikket, nem a (természetesen hivatalosan bejegyzett) Rostáról.
  Nemtelen lejárató kampányról újat nekem már nem lehet mondani, köszönjük szépen, ismerjük. Csak annyi a különbség, hogy a miellenünk indított lejárató kampány összes hozzáférhető anyagát mi kiraktuk ide, a LAttilaD.orgra, a saját honlapunkra, és hat évig rajta volt. Sehol máshol nem lehetett nyilvánosan olvasni. Tavaly vettem le, amikor átszerveztem az oldalt, mert a megjelenítését végző szoftver már nem működött, és nem láttam értelmét újat írni hozzá, amikor az ellenség már rég megdöglött. De a kampányról írt több száz blogcikk mindmáig itt van az archívumban, rengeteg idézettel, kapunk ott hideget-meleget, tessék 2006 első felében keresgélni.
  Sajnos már a köznép körében is terjed az a politikusoktól átvett szokás, hogy „sajnálatosan rosszul fogalmazott” és hasonló szépítő jelzőkkel illetik az ordenáré baromságaikat. Csubakka közleménye nem rosszul volt fogalmazva, hanem egy ordenáré baromság volt, parancsuralmat akart gyakorolni olyan helyen, ahol ehhez nincsen joga (az admin nem önkényúr, aki azt tesz, ami neki tetszik, a tegnapi cikk éppen erről szól), ez nem rossz fogalmazás volt, hanem a téboly első jele. Számomra legalábbis, mások láthattak jeleket korábban is. Hogy Csubakka tébolyodott meg vagy a (természetesen hivatalosan bejegyzett) Rosta, azt én innen nem tudom kideríteni.

A cikkíró órákon keresztül várta az admin magyarázatát,ahogy kilépett a csoportból láss csodát az admin hipp-hopp máris megjelent,de magyarázatot nem adott arra,hogy mért írta amit írt.
  Luke Skywalker Na látjátok? Ezért nem kell, illetve csak óvatosan moderálni. Hiszen ha valamit kitörlünk, akkor sokak számára érthetetlen lesz maga a beírás, a vita lényege!.
  A Rosta továbbra sem tagadja önmaga...hülyeségét. És, még mindig szajkózzák, hogy "hivatalosan " be van jegyezve. Ezek nem értik, hogy amit csinálnak az tömény parancsuralmi rendszer! letiltva, kitiltva, moderálva, fenyegetve...Agyrém az egész!

Szi Thripio Mivel a vita itt meddő és parttalan, kétségbeesett és agresszív lépésre szántam el magam.
  Én,mint Magyar Állampógár, ezennel felszólítom (mert erre állampolgári jogaim lehetőséget adnak ) a Rosta Mozgalmat, hogy bármely nyilvános fórumon, médiában hozza nyilvánosságra a bejegyzésre vonatkozó hivatalos dokumentumait!!
  Továbbá tegye közzé,hogy mely nemzetközi jogi passzus alapján, mely jogi segítséggel szervez újabb perközösséget a Hágai Emberjogi Bírósághoz fordulás ügyében!
  Tegye közzé,mely párt, vagy egyéb szervezet támogatásával működik, ennek milyen anyagi összefüggései vannak!
  Tegye közzé, az adatokkal foglalkozó személyek adatvédelmi nyilatkozatát !
  Amennyiben ezeket megteszi,ezzel minden vádat elhárítva magától és működésétől,én megemelem a kalapom és a továbbiakban a nevüket számra sem veszem.
  Amennyiben viszont,mondjuk 8 napon belül ezt nem teszi meg, kénytelen leszek fantomként tekinteni rájuk, s a továbbiakban működésüket törvényen kívülinek minősíteni!!!
  ( csak felhívnám a figyelmet,hogy ezen kérdéseket jogomban áll hivatalos formában is feltenni, de én egyelőre nem kívánok ezzel élni )

A következő két közlemény hitelességéért nem állok jót. Másod- és harmadkézből érkeztek, a tegnapi videón látható úrnak, a Rosta elnökének nevével ellátva, de ez persze semmit sem jelent, írhatta ő, költhette a nevében más. Azért teszem ide, hogy meglegyenek, aztán ha kisül valami a dologból, akkor tudni fogjuk.

Meg lesz az örömötök. Ma lemondok. Én senkinek nem adtam ki olyan feladatot, hogy tiltsa meg a kritikát. Nem is értek vele egyet. Ügyesek vagytok. Győztetek. Sikerült az egyik rokkant csoportnak legyőzni a másikat. Orbán ellen meg minek energiát fecsérelni. Gratulálok. Mindenkitől elnézést kérek, ha ártottam a rokkantak ügyének. Egyszer mindenki meg fogja tudni az igazságot. Most a korlátlan győzelmi mámoré, a jól végzett munka örömének jött el az ideje. Továbbra is kiállok a rokkantakért, mert az szívügyem, de azt magányos harcosként fogom tenni. További jó áskálódást! Mindenkinek jó egészséget kívánok:

Közlemény!
  Kedves Barátaim!
  Sajnos az utóbbi időkben minden kérésem ellenére olyan dolgok történtek a Rostában, amik olyan mértékékű támadásokat és lejárató kampányt eredményeztek, amit már képtelen vagyok tolerálni. Biztos én magam is hibás vagyok. Szerettem volna egy erős összefogást és közös fellépést kialakítani a rokkantak körében az állam elnyomó intézkedései ellen. Minden fáradozásom hiábavaló volt. Kértem mindenkit, hogy személyes érzelmeit nem vigye bele a mozgalomba és ne keltsünk a rokkantak körében ellenszenvet magunk ellen. Minden törekvésem hiába való volt. Ezért úgy döntöttem, hogy abbahagyom a Rosta vezetését és lemondok elnöki megbízatásomról.
  A jövőben se mondok le arról, hogy kiálljak a rokkantak jogaiért, mert az szívügyem, de ezt magányos farkasként fogom megtenni.
  Mindenkinek sok sikert kívánok az életben és jó egészséget. Ha valaki vállalja a Rosta további vezetését szívesen átadom neki az anyagokat.

Nagy tisztelettel és barátsággal:

Hirtelen már nem emlékszem, hogy az elnök nevét honnan tudom, már tegnap is ismertem, de nem emlékszem a forrásra, úgyhogy nem írom ki.
  Örülök, hogy az elnök nem engem hibáztat a lemondásáért, és még jobban örülök, hogy kimondja, hogy baj van a Rostában. Ha ezt én innen a távolból, néhány órás alig ismeretség alatt kiszúrtam, akkor nagyon nagy baj lehet a Rostában, és van egy erős spurim rá, hogy nem az elnök az, akinek le kellene mondania. Félreértések elkerülése végett: a tegnap és ma Csubakka, Artu Detu és Wilhuff Tarkin néven szerepeltetett Rosta-tagok egyike sem az elnök volt, az elnökkel eddig nem kommunikáltam, illetve most sem, ez a közlemény, mint mondottam, másod- vagy harmadkézen át jött. Ha nem ő írta, akkor visszaszívok mindent, amit ezzel kapcsolatban itt elmondtam.

Közben érkezett egy híradás az üzifalamra.

A végjáték, amit Attila már nem várt meg, a következő volt.
  Csubakka valamikor délután megérkezett, átírta a poszt egy részét:
  "...alapítótagjai és elnökségének kritizálása az ezen oldalon nem megengendhető, ilyen jellegű bejegyzéseket törölni fogom, minden egyéni mérlegelés nélkül és a bejegyzés elhelyezőjét azonnali hatállyal kizárom a csoportból"
  helyére a következő került: "...alapítótagjai és elnökségének kritizálása az ezen oldalon nem megengedhető, véleményem szerint inkább együtt működésre lenne szükség"
  Az eredeti szöveg értelme teljesen mássá, a hozzászólások pedig értelmezhetetlenné váltak. Nem értette mi a gond ezzel a húzással.
  Majd Leia törölte az egészet és azt is leírta, hogy mentette, és odaadja bárkinek a szöveget. Biztosította a tagokat, hogy továbbra is szólásszabadság van.
  Aztán valami csodálatos megvilágosodás hatására Csubakka egy sorban elnézést kért azoktól akiket esetleg megbántott - nem azért, amit leírt.
  A korábban nyílt csoport még mindig be van zárva.

Ja, mielőtt elfelejtem. Természetesen a LAttilaD.org is hivatalosan be van jegyezve.

Utóirat.

Leia Organa A poszt természetesen itt lesz délután is, jövőre is, de nem fakadok sírva amiatt, hogy Attila elhagyott bennünket. Ez a blogbejegyzés egy kiforgatott, rosszindulatú írás. Ez a csoport másfél éve működik, nem hiszem, hogy eddig lett volna panaszotok akár rám, akár Csubakkára. Most szembekerültünk egy olyan helyzettel, amit nehéz volt kezelni, lehet, hogy rosszul kezeltük. Ebből messzemenő következtetéseket levonni, egy ilyen posztot megírni és a csoportot elhagyni, szerintem teljesen felesleges volt.

Igen, én is elhiszem, hogy a könnyen kezelhető helyzeteket jól kezelték. De tetszik tudni, a jogsit sem annak adják, aki egy forgalomtól elzárt, sima burkolatú, nyílegyenes úton el tud menni száz métert biztonságosan, hanem aki okot ad a reményre, hogy hátha képes helytállni a forgalomban, többsávos utak bonyolult kereszteződésében, ahol hatfelől jönnek autók és tízfelől gyalogosok, van negyven tábla és ötven szabály, továbbá esik az eső. Akkor tessék adminnak lenni, amikor van mit adminolni, amikor parázs politikai viták folynak, amikor rátalál a csoportra valami féleszű troll, amikor a tagság egymás nemi életének részleteit tárgyalja, szóval amikor balhé van! Akkor tessék megmutatni, hogy helytállunk a poszton, ahova tettek minket.
  Ha valaki nem tud vezetni, az pech. Előbb-utóbb kiderül és elveszik a jogsiját. De ha a törött autóból kimászva lelkesen hirdeti, hogy ő egy fenomenális sofőr, csak ez a rohadt lámpaoszlop nem nézett körül – akkor baj van.

– Térjenek ki tíz fokkal északra, vétel.
  – Negatív, önök térjenek ki tíz fokkal délre, vétel.
  – Amerikai hadihajó vagyok, önöknek kell kitérniük, vétel.
  – Negatív, térjenek ki délre tíz fokkal, vétel.
  – Ez itt a USS Nimitz, az Egyesült Államok atommeghajtású repülőgép-anyahajója, fedélzetemen csapásmérő egységekkel, kíséretemben több cirkálóval és torpedórombolóval. Ha nem térnek ki azonnal, azt a hajó biztonságát veszélyeztető lépésnek fogom értékelni és megteszem a szükséges lépéseket!
  – Ez itt egy világítótorony. Maga jön.

»»»»»»