Biznisz iz biznisz

Jelentős üzleti sikereket hozott a mai nap, gondoltam, megosztom veletek.
  Pár napja neten át megrendeltem egy árucikket, fölhívtak, nincsen. Volt, de elfogyott. Mondom, az úgy nem baba, mert az volt kiírva, hogy raktárról érkezik. Tudják, de nagyon sajnálják. Továbbá sajnálják, sajnálják, valamint, ha eddig még nem mondták volna, sajnálják.
  Jó, mondom. És másféle, hasonló? Hát volna éppen, de az tízezer forinttal drágább. Értem, felelem, hát énnekem az megfelelne. Egyébként láttam én már olyat, hogy a raktáron levőnek hirdetett áru raktáron nem lévén, a vevőnek odaadták a drágább árut az olcsóbbnak az árán. Hát ezt meg kell beszélni a főnökkel.
  Ma hívtak, ideadják az olcsóbbiknak az árán a drágábbikat.
  A boltokban pedig vigyázni kell. Ma a Corában hagytunk majdnem ott egy kis ajándékot, mert a gépük nem annyit számlázott, amennyit kellett volna. Fizetünk, átnézzük a blokkot, nem stimmel. Nem szóltunk semmit, szépen visszamentünk a polcokhoz és lefényképeztük a két túlszámlázott árucikk még ott levő példányait az árcédulával együtt, nehogy csodálatosképpen megváltozzon a kiírás, de végül a fényképeket nem kellett fölhasználni. Mentünk a vevőszolgálathoz, hát igen, a gépben ezek az árak vannak. Rendicsek, mondom, tetszenek tudni a törvényt. Persze hogy tudjuk a törvényt, felelik, vissza tudom venni az árut. Az úgy nem lesz jó. Azt az árat fogjuk fizetni, ami ki van írva. Hát de ez meg az meg amaz, az osztályvezető így meg úgy. Beszélni óhajtunk vele. Nem tud lejönni. Dehogyisnem!
  Félóra várakozás után visszakaptuk az egyik, közel kétezer forintos különbözetet, mert tényleg annyi van kiírva. Volt még emlegetve vonalkód meg mindenféle, de ez minket nem érdekelt. A másik különbözet, száztíz forint miatt még félórát kellett győzködni őket, végül Krisz megkérdezte, hogy ugye nem akarnak száztíz forint miatt bíróságra járni, úgyhogy visszaadták a pénzt. Ezt a száztíz forintot kifejezetten a másik kétezer miatt vertük rájuk. Nehogy már a lekvár tegye el a nagymamát.
  Szóval az van, hogy ha a vásárló ismeri a jogait és tudja, hogy mi a dörgés, akkor a legnagyobb cég is kénytelen szépen fejet hajtani. Tessék kipróbálni.

»»»»»»