Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools






Parkolásgátló


  Szokás szerint távolabbról kezdve.
  5 napja mentem gyogyótornára, majd onnan már nem hazajőve tova Esztergomba. Még az út elején, itthon, a Gesztenyésen, ahol küzdök egy ideje a méltatlan parkolási-kultúrával -pl.: http://lattilad.org/vicky/doku.php/talema/blog/ludtalp_defekt_jardaszegely; http://lattilad.org/vicky/doku.php/talema/blog/itt_szoktam_parkolni- tapasztaltam jelen idők vezető jókedvteremtőjét. Persze csak számomra, de nekem tagadhatatlanul az.
  Időm nagyon kevés volt, így csak egy gyors kattra és egy csakúgy sietős kérdezz-felelekre futotta a pékség szorgos dolgozójával, mely során meggyőződhettem róla, hogy -ahogy anno meg is beszéltük-, ez a változás nem okoz aránytalanul nagy munkatöbbletet nekik például mikor áru érkezik a boltba. Hiszen az tény, hogy a kihelyezett parkolásgátlókat nyitni-csukni kell, s ez az ő többlet feladatuk, ám megerősíttetett amit korábban beszéltünk, belefér ez a dolgozóknak. Én pedig -a mindenki: gyalogos, babakocsis, banyatankos nevében, amolyan kéretlen prókátorként- nagyon köszönöm nekik ezt.

Megnyugvással, elégedettséggel, örömmel túráztam tehát Esztergom felé, s ma, mikor hazajöttem, írtam egy levelet Tóth úrnak, aki igazán lelkiismeretesen végzi munkáját és értőn viseli szívén az akadálymentesítés ügyét a battai önkormányzatnál.
  A képen is látszik talán, de élőben egyértelmű, a kihelyezett négy darab műtárgy így, tulajdonképpen jelzés értékű csupán, hiszen köztük kényelmesen elfér egy személyautó az útra -s így a járdára is- merőlegesen állva. S ha egy darabbal több épült volna fel ott, akkor fizikailag lehetetlenné vált volna a szabálysértés emígyen.
  Ám nyilván ennek is anyagi vonzata/hiátusa van, tehát most már befogom a szám... csak egy sor, lankadatlan köszönöm fér ki még rajta.

S ha már... semmi köze semmihez... csak eszem- helyén leledző légüres tér-be jutott, mert nekemtecc s illik a jókedvemhez:

Lassan indulok is a városba, arra bizony, a járható járdán át... mert megérdemlem...

2016.08.09., 10:59
  ~~DISCUSSION~~

akadálymentesítés akadályos batta gesztenyés önkormányzat talema

parkolasgatlo

...morgok kicsit, ne izgasd magad...Felülvizsga - Sisyphos