Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools


Nyomorfelszámoló program


  

Miért van az, hogy a nyomortelep felszámolása mindenkiben megpendít valamit. Jobbról ez nettó cél, balról -és egyáltalán "emberfelõl"- pedig tiltakozást vált ki.

De valahogy az alapprobléma elsikkad. Nyomortelep felszámolás. Ez így maga értelmetlen, ez a fontos, de ezzel senki nem törõdik. Ez csak logisztikai kérdés így, hisz a telep lakóinak csak címét változtatják, a telep koordinátáit a térképen, pedig nem ez az út. Sokkal mélyebb, gazdasági, politikai, szociális kérdés ez, ami érinti az egészségügytõl a családtámogatási rendszeren át az iskolai ill képzési palettát, a munkahelyek létét vagy nem létét, tehát a teljes gazdaságot, regionális szintre leképezve. Persze így is meg lehet oldani a nyomortelep-kérdést... amennyiben cél mondjuk Brazília... jé, tényleg, hiszen fociban nyilván vagyunk olyan jók, mint a brazilok, akkor meg mégis mi a bajom ezzel?!

Szóval ajánlanám a tisztelt gondolkodóknak és nyilvánosságot kapó potentátoknak, hogy minden esetben, ha "nyomortelep felszámoló program"-ról esik szó, tegyenek egy gondolatjelet s jegyezzék meg .kiemelt hangsúllyal-, hogy a nyomor az amit fel kell számolni elsõsorban s ez magával vonja a nyomortelep eltûnését is, de fordítva csakis a probléma mélyülését okozhatja.

Ezek csak szavak, de nem mindegy, hogy pontosan fogalmazunk-e fontos kérdésekben.


  2014-08-14
  ~~DISCUSSION~~
miskolc nyomor talema

nyomorfelszamolo_program

Elsõ +Elsõ ++