Upload failed. Maybe wrong permissions?

User Tools

Site Tools




Nõk, férfiak


  

Kicsiny összehasonlítás, egyetlen, elég spaciális magatartásmódra kihegyezve.
Ja, és -ahogy tõlem ez megszokott- tökéletesen talematikus alapokon, tehát az objektivitást (ha nem is tudatosan, de mégis) messze elkerülve.


Nem is tudom pontosan, hogy mikor került elõször tervbe ez, az aztán végképp kiesett, hogy aztán mi lett belõle szabályozva (tekintve az utóbbi idõk számomra mozgalmas voltát), de a terv, miszerint az autósoknak a zebra elõtt lassítaniuk kell, megmaradt a fejemben. Ezzel kapcsolatban töprengtem most egy kicsit.

Itt egy cikk, hogy mirõl is hadoválok.



Én nem vezetek. Sõt, mi több! Még mankóval is járok, tehát az átlag gyalogosál is lassabb vagyok, tehát jól meggondolom, hogy leléphetek-e a járdáról, ha át akarok menni az úttesten. (Csendesen jegyzem meg, hogy míg virgonc egész voltam sem az aszfaltbetyárság volt jellemzõ rám ((Jé! Ez milyen szó, ide pont megfelel! Hehe... bocs)), mert ha utólag megmagyarázom és kitûnik, hogy nekem volt elsõbbségem, hát az már olyan sokat nem javít egy összetört test nyavalyáin... ehhh....)
Tehát szépen, komótosan ki szoktam várni a sorom, mikor közel s távol nincs egyetlen gépjármû sem a láthatáron, hogy biztosan átérjek a túloldalra, mire netán útban lennék a közlekedõknek. De meg kell jegyeznem, hogy érezhetõ volt az a pillanat, mikor szóba került az említett tervezet, mert onnantól megsokszorozódott azon autósok száma, kik meglátva engem a zebránál, megálltak s intettek vagy lámpával villantva jelezték, hogy ugyan menjek már a dolgomra, õk megvárják. 
Szóval, ez a számomra kényelmes, s mindenképpen biztonságosabbnak mondható forgatókönyv megy egy ideje, s tegnap (talán, vagy tegnapelõtt, nem is emlékszem, hogy kivel... tán éppen RJ? ki tudja!?) beszélettünk errõl, s azt találta mondani az illetõ, hogy a férfiak gyakorlatilag kivétel nélkül megállnak, átengednek, míg a nõk szinte sosem.
Nos, ez akkor egy tendencia? Én akkor cáfoltam ezt, illetve azt modntam, hogy ez nem így van, én ezt mg nem tapasztaltam. Csakhogy ugye van a szög, meg az ütés bele a fejbe, úgyhogy azóta figyelek erre, s láss csodát, bakker, ez tényleg így van. De miért?

Na, akinek van ötlete arra nézvést, hogy az autósok miért éppen ivar szerinti megoszlásban állnak meg, s engednek át, illetve lesz, s rongyolnak tovább a dolgukra a zebránál, hol láthatóan várakozik a gyalogos (ki jelen esetben én volnék, de nem a személyem a lényeg, ugye), az kérem ossza meg velem ezen tudományát! Mert én most, hogy ezt valóban megfigyeltem, s így -ugyan nem egzakt, de számomra megfelelõen igazolt módon- valósnak érzem, még halovány magyarázatot sem találok a dologra. Tehát?



  2009-04-22
  ~~DISCUSSION~~
gyalog nõférfi talema

nok_ferfiak

Szolgálati közleménySzívdobogtató